Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rodina a děti

Víte, podle čeho vybrat školní batoh?

Váš školák to bude mít s výběrem snadné – bude chtít ten, který se mu bude líbit nejvíc. Vy ale přihlédněte i k dalším faktorům. Které to jsou?

Promotion | 29. 08. 2017

Výběr batohu a aktovky krok za krokem

Nejen školní batoh pro prvňáčka by měl mít pevná, anatomicky tvarovaná záda a dostatečně široké popruhy. Takto konstruovaný batoh nebrání zdravému vývoji dětské páteře.

Na hmotnosti také záleží. Batoh by neměl vážit více než 1 kg, ale na druhou stranu těžko najdete aktovku či batoh, který by vážil výrazně více.

Měl by být vybaven bezpečnostními prvky – reflexní elementy či odrazky se postarají o bezpečnost vašich dětí v blízkosti silnice.

Batoh vybírejte podle věku a velikosti dítěte – pro menší školáky vyberte školní batoh a pro větší školáky už můžete vybírat ze studentských batohů. Jsou odlišně konstruovány a navrženy na míru jejich potřebám.

Tip: Školní sety pro prvňáčky, knížky, hry, hračky, školní potřeby i aktovky z nejnovějších kolekcí hledejte na agatinsvet.cz.

Zjistěte si, zda batoh prošel nezávislými testy zaručující nezávadnost výrobku. Levné batohy z tržnice vám sice ušetří pár korun, ale jsou vyrobeny z nekvalitních materiálů a nesplňují základní bezpečnostní požadavky.

Ujistěte se, že má batoh vyztužené dno a dostatek jednotlivých přihrádek, kapes a komor.

Hodí se i příslušenství jako kapsa na lahev, termokapsa na svačinu, poutko, prostor pro jmenovku,…

Tip: Než batoh pořídíte, je třeba, aby si ho váš školák vyzkoušel. Batoh totiž musí správně sedět na zádech a různé modely batohů mají odlišně tvarovaná záda i ramenní popruhy.