Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Vlasy jako oheň

Jsou sexy, ale mohou být i velmi něžné a éterické. Zrzavé vlasy vypadají skvěle s porcelánově bledou i olivovou pleti. Stačí jen vybrat ten správný odstín.

Markéta Vörös | 18. 10. 2019

Na výběr je spousta variací. Od jemné jahodové blond, kterou si oblíbila oscarová herečka filmu La La Land Emma Stone, přes decentní zrz v barvě zázvorových sušenek, již nosí Amy Adams, až po „pravou“ rezavou. V té válí herečka Jessica Chastain, ale třeba i princ Harry. A nebudu zastírat, že mi ve svých ryšavých vlasech přijde zatraceně sexy!

dfjldgkld
Herečka Emma Stone


Pohled na zrz se mění. Dříve byla tato barva na okraji zájmu, v 90. letech ale zažila velký boom, a protože se tato éra momentálně vrací ve velkém, stále více žen si v kadeřnictví vybírá některý z odstínů zrzavé. Přírodní rusou barvou se pyšní odhadem pouze dvě procenta populace, zbytek musí podstupovat pravidelné barvení. Změna, alespoň pro muže, nastala také díky zpěvákovi Edu Sheeranovi. Ten v jednom rozhovoru uvedl, že ho v baru zastavují narezlí muži a se slovy „díky!“ ho plácají po ramenou. Ženy je kvůli Edovi vidí jinak.
Rusá barva ale není pro každého, musí se umět nosit. Vyžaduje jistou dávku sebevědomí, protože vzbuzuje pozornost. Okolí se za vámi bude otáčet, což ne každý dobře snáší.

dsklfjlsjfdk
Zleva: Hydratační balzám na vlasy s vůní kokosu, Lee Stafford CoCo LoCo Coconut Balm,
50 ml, 255 Kč, Profimed; Posilující šampon s rahua olejem, Classic Shampoo, Rahua, 275 ml,
950 Kč, Ingredients

Jaká je ta pravá?
Že už dlouho toužíte po rezavém tónu? Kdy jindy tuto barvu vyzkoušet než se začínajícím podzimem. Padající listí v barvách oranžové, červené a hnědé ke změně přímo vybízí. Pokud je tón vaší pleti studený, budou vám slušet rubínové tóny zrzavé, kterou nosila Nicole Kidman ve filmu Moulin Rouge, inspirovat se můžete i jahodovou blond Emmy Stone. Pro teplejší odstíny pleti jsou vhodné zrzavé v hřejivých, zemitých tónech skořicové nebo měděné.

sdjslfs
Herečka Jessica Chastain


Vizážistka celebrit Paula Dorf doporučuje se změnou vlasů obměnit líčení. I když možná budete nevěřícně kroutit hlavou, zrzkám sluší růžová. Rady, že se k tomuto odstínu hodí výhradně meruňkové barvy, jsou zastaralé. Pořiďte si lehce růžovou krémovou tvářenku, kterou můžete aplikovat i na rty. Jessica Chastain je důkazem, že to vypadá božsky.