Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Vlasy v barvách duhy

Celý svět se zbláznil do odvážných barevných přechodů. Poradíme vám, jak se tomuto trendu snadno poddat, a přitom nevypadat jako teenager.

Redakce Marianne | 15. 03. 2013

Které barvy frčí

Jen růžová to může být! Chce se nám zvolat při pohledu na prameny rapperky Nicki Minaj nebo herečky Rachel McAdams. Ano, růžová je úplně všude! Nejúžasněji vypadá, když se nedbale pohupuje na konečcích platinové hřívy. V kurzu je také fialová, kterou si zamilovala například Christina Aquilera, nebo tyrkysová, bez které zase nedá ránu Jaime King, známá z filmu Sin City.

Anna_Sui_PicMonkey-Collage66

Vedle nešlápnete ani s oranžovou, která se objevila například na přehlídkách Anny Sui. Mezi hollywoodskými kráskami v bláznivých barvách však jednoznačně vede Katy Perry, která ukazuje, že všechny zmiňované barvy se dají kombinovat i s tmavými vlasy. Takže hurá do toho!

Královnou do prvního umytí

Nechcete jít do permanentní barvy, ale jste zvědavá, jak by vám neonové pramínky slušely? Ideálním řeším jsou omyvatelné barevné pudry a melíry. Pořídit si můžete Color Bug od Kevin Murphy (k dostání v oranžové, růžové, fialové a bílé) nebo melír Alterna One Night Highlights (nás zaujal růžově perleťový odstín, ale prodávají se i klasické barvy od hnědé přes mahagonovou až po zlatavou blond). Jedná se o barvicí pěnu, jež se aplikuje za pomoci přiloženého hřebínku. Pročesáním vlasů získáte přirozeně vypadající melírované pramínky.

colorbug

Pořizovací cena barevného prášku Kevin Murphy je něco okolo 500 Kč a Alterna vás vyjde na necelou tisícikorunu. Jestliže se vám nechce tolik investovat, můžete si zakoupit i barvicí spreje, které zakoupíte v prodejnách s party předměty. Efekt je víceméně stejný, jen možná neseženete vámi požadovaný odstín. Tyto spreje jsou také mnohem koncentrovanější, takže přechod může působit až příliš ostře. Za cenu okolo stokoruny je zakoupíte je například na www.superptakoviny.cz nebo www.partykostym.cz.

alt-205_1z

Nacvakněte si je!

Barevné prameny si také můžete dopřát pomocí drobných příčesků, takzvaných klipů, které se přicvakávají do vlasového porostu. Jeden pořídíte zhruba za sto korun. Jejich nevýhodou však může být rozdílná struktura, než jakou mají lidské vlasy, a tudíž mohou působit nepřirozeně. Zakoupit je můžete například na www.kupvlasy.cz.

TheR.R.S.C

Jestliže stále váháte, zda tomuto trendu podlehnout, podívejte se do naší galerie a udělejte si v tom jasno!

Vlasy v barvách duhy