Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Vnučka Grace Kellyové je v šesti letech módní ikonou! Podívejte se, v čem princezna Gabriela zazářila

Info ikona
Princezna Gabriela

Vypadá to, že módní geny se doopravdy dědí. Důkazem je šestiletá princezna Gabriela Monacká, která už několikrát ukázala, že má styl v krvi. Není se čemu divit, vždyť její babičkou byla hollywoodská herečka Grace Kellyová.

Zatímco o britské královské rodině a jejích nejmladších členech víme poměrně mnoho, často zapomínáme, že evropský kontinent je protkán dalšími urozenými rody. Nutno podotknout, že s neméně zajímavými osudy a životními příběhy. Příkladem je také monacké knížectví, druhý nejmenší stát na světě, které se v posledních šesti letech raduje z královských potomků Gabriely a Jacquese. Potomci knížete Alberta II. a bývalé jihoafrické plavkyně Charlene Wittstockové učarovali veřejnost nejen svou roztomilostí, ale také vytříbeným módním stylem. Skoro by se chtělo zvolat: „Geny nelžou!“

Šmrnc po babičce

Šestiletá princezna Gabriela se z dvojčat narodila první, avšak podle Péronské smlouvy z roku 1641 se v Monaku stále uplatňuje pravidlo mužského prvorozenství. Na vladařský trůn sice usedne její, o několik minut mladší bratr Jacquese, avšak módní trůn už teď patří Gabriele. Důkazem je její sofistikovaný outfit, který si oblékla u příležitosti obřadu na počest svaté Devoty, patronky Monaka. Mladá princezna zvolila nevšední kombinaci růžového kostýmku, módního kloboučku a volnočasových tenisek. Celý outfit doplnila o legendární kabelku Lady Dior v dětské verzi, kterou si oblíbily ikony stylu jako Lady Diana nebo Gabriely babička Grace Kellyová.

Volba kabelky Lady Dior rozhodně nebyla náhoda. Vztah módního domu s monackým knížectvím je dlouhodobě vřelý, což dokazuje také fakt, že to byla právě Grace Kellyová, která v roce 1967 otevřela první obchod Baby Dior na Avenue Montaigne v Paříž. Symbolika kabelky odkazuje také k princezně Dianě, po které byla kabelka Lady Dior pojmenovaná. Za celým nápadem stála v roce 1994 tehdejší první dáma Francie, Bernadette Chiracová, která chtěla vzdát princezně hold při její návštěvě Paříže. Módní dům Dior následně přejmenoval ikonickou prošívanou kabelku na Lady Dior, kterou si princezna Diana ihned zamilovala a mnohokrát ji vynesla do společnosti. Například v kombinaci s růžovým kostýmkem. Nepřipomíná vám to někoho?

Info ikona
Princezna Gabriela

(Ne)obyčejné dětství

I když kabelku Lady Dior jenom sotva nosí princezny vrstevnice, pravdou zůstává, že v dalších ohledech je princezna Gabriela „normálním“ dítětem. Kníže Albert II. se s manželkou Charlene rozhodli, že svým dětem zajistí co možná nejvšednější dětství, a proto padla volba na veřejnou školu Le Stella. Údajně škola klade důraz nejen na nové technologie, ale také na manuální práce, jako je například zahradničení.

Můžeme se jenom těšit, čím vším nás ještě malá Gabriela překvapí. Už teď je ale jasné, že alespoň v oblasti módy jde ve šlépějích své babičky.