Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Voňavá óda na jaro podle redakce

Vyzpovídali kolegy z redakce, aby nám prozradili své jarní voňavé favority. Kdo miluje vůni chmele a kdo neodolá rozkvetlé lípě?

Markéta Vörös | 30. 03. 2020

Markéta Žižková, kosmetická redaktorka

Byla to láska na první přičichnutí. Exotická Gardénia Antigua od Giorgio Armani Privé si mě získala svou neotřelou kombinací gardénie, mandarinky a mořskými notami stejně jako minimalistickým, přesto dechberoucím designem flakónu. Okamžitě jsem měla jasno: to bude má svatební vůně! 

sdjslkdjsa

Karolína Peřinová, online editorka

Momentálně mám dve oblíbené vůně. Jedna z nich je Marc Jacobs Daisy Love Eau So Sweet, která voní jako právě se probouzející jaro! Druhou je Jo Malone Poppy & Barley. Tu jsem si pořídila na svou svatbu, takže pokaždé když se parfémem navoním, tak se mi vrátí všechny ty krásné vzpomínky. Obecně mám parfémy od Jo Malone ráda. Jsou trochu netradiční a necítíte ji na každé druhé ženě. Nyní má novou kolekci s levandulí. Ještě jsem ji neměla to štěstí očichat, ale hned, jak to bude možné, vyrazím do parfumerie. Vůni levandule totiž miluju.

djhsafjklsaj

Monika Mudranincová, šéfredaktorka 

Já teď používám parfém značky Frau Tonis Parfum Berlin, který jsem dostala darem od spolupracovnice Marianne a mé kamarádky Veroniky Jonášové. Veronika žije momentálně se svým manželem Martinem Jonášem (korespondentem České televize) a dvěma dětmi v Berlíně. A tam prý frčí tato vůně - berlínské lípy. Vůbec se nedivím! Je nádherná - jednoduchá, nevtíravá a svěží. A taky mi připomíná stoletou lípu, kterou jsme mívali na chalupě.

sdkjjfkljfksl

Klára McMahon, produkční

Celý život používám mou zamilovanou vůni Hugo Boss Deep Red. Připomíná mi totiž mou první návštěvu Irska. Je ale poměrně těžká a sladká, a tak ji občas ráda vyměním za svěžejší Jardin des Thés od Acorelle. Je to přírodní parfémová voda, která opravdu voní jako prosluněná čajová zahrada. Miluju chuť zeleného čaje a  citrusových plodů, mám ráda vůni cedru a levandule, takže kombinace všech těchto esenciálních olejů v jedné lahvičce je pro mě ideální!

dshjshfjskfh

Eliška Vrbová, módní redaktorka

Mou aktuálně nejoblíbenější vůní je loňská novinka Cœur Battant od francouzského módního domu Louis Vuitton. Kromě krásné květinové kombinace jasmínu s hruškou či narcisem jsem se zamilovala i do kampaně, která parfém provází. Herečka Emma Stone ve videu prožívá všechno, o čem my v těchto dnech můžeme jen snít - projížďku na lodi, západ slunce u moře nebo procházku po náměstí pařížského Louvru. Už se těším na léto, kdy něco z toho určitě podniknu a Cœur Battant si vezmu rozhodně s sebou.

xjaskjfksaljf

Petra Šroubek Pohlová, zástupkyně šéfredaktorky

S vůněmi v průběhu roku ráda experimentuju, ale v poslední době jsem věrná Chloé Nomade. Mix mirabelky a frézie se na jaro krásně hodí, navíc už samotný název voní dobrodružstvím, což se v době, kdy není možné cestovat, celkem hodí. Při pohledu na flakón se mi taky vždycky vybaví krásná akce z dob, kdy byl svět ještě v pořádku – “Nomáda" jsme totiž spolu se čtenářkami dostaly na posledním Koktejlu s Marianne. Kromě Chloé miluju i vůni čerstvě vytřené podlahy a prádla ze sušičky, jsou to takové moje křehké ostrůvky čistoty uprostřed rodiny plné bordelářů. A na vůni nových knížek mám přímo závislost!

dfjdsjfkdslf

Jan Fabián, grafik

Miluju vůní chmelu, takže u mě jednoznačně vyhrává pivní řada od Manufaktury

sjisjfsjafkld