Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Všechno, co potřebujete vědět o letošním Met Gala

Jedna z největších módních událostí roku se blíží. V první květnové pondělí se v Metropolitním muzeu umění v New Yorku odehraje tradiční Met Gala.

Eliška Vrbová | 27. 04. 2019

Kdo letos hostí Met Gala?

Už poněkolikáté je hlavní hostitelkou první dáma světové módy, šéfredaktorka americké Vogue a umělecká ředitelka vydavatelství Condé Nast Anna Wintour. Letos se k ní ale přidá i zpěvák Harry Styles, tenistka Serena Williams a zpěvačka a herečka Lady Gaga.

Kdy se událost koná?

Jako obvykle se Met Gala odehraje v první květnové pondělí, tedy 6. května. Na červeném koberci se začnou celebrity objevovat v 19 hodin newyorského času, takže pokud nebudete moci usnout, v jednu ráno si můžete začít na Instagramu prohlížet outfity z červeného koberce.

Kde letos Met Gala bude?

Met Gala se i letos koná v Metropolitním muzeu umění v New Yorku. Ti šťastnější z hostů se projdou po červeném koberci a ještě před zhlédnutím nové výstavy si zajdou na koktejl. Pak hosty čeká oficiální večeře a následovat bude samozřejmě velkolepá party.

Jaké je letos téma?

Každý rok jsou všichni nejvíce zvědaví na to, jaké bude téma Met Gala. Dresscode všichni většinou bezchybně dodrží a v duchu daného tématu se nese celý večer. Met Gala je navíc openingem výstavy Kostýmního institutu, která je zaměřená na stejné téma.

Letošním tématem Met Gala je Camp: Notes of Fashion, což je název eseje Susan Sontag z roku 1964. V loňském roce se v Metropolitním muzeu procházely celebrity v róbách inspirovaných motivy katolické církve, rok před tím se událost nesla v duchu pocty návrháři Rei Kawakubovi a jeho japonské avantgardní značce Comme des Garçons. My už se nemůžeme dočkat, jaké modely na červeném koberci uvidíme letos!