Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Všemocné BB krémy

Když se vloni poprvé objevily, zapůsobily jako zjevení. V jediném kroku toho totiž dokážou opravdu hodně. Umíte je správně používat?

Redakce Marianne | 9. 08. 2013

Na BB krémy se vyplatí vsadit, především pokud patříte spíše k vyznavačkám neviditelného, tzv. nude neboli nahého, nenápadného líčení. O co se vlastně přesně jedná? Jde o speciální tónované multifunkční přípravky, kde BB znamená zkratku od blemish balm neboli mast na nedokonalosti. Sice byly vynalezeny v Německu, ale oblibu si získaly zejména v Asii – Asiatky jsou totiž přímo posedlé dokonalou pletí, takže jsou BB krémy naprosto nadšené. V poslední době pak tenhle trend doputoval zpátky do Evropy, kde slaví obrovský úspěch.

Není divu, praktická novinka toho totiž dokáže opravdu hodně. Hydratuje, pečuje, chrání, prozařuje, sjednocuje… A to vše v jediném kroku, stačí je jen nanést na pleť. K velkým benefitům BB krémů patří i velice přirozený, svěží vzhled bez tvrdých barevných přechodů a vyumělkovaného vzhledu masky.

Jak na to?

Výhoda BB krémů? Nejenže jsou multifunkční, ale navíc se hodí pro mladou i zralou pleť. Jejich aplikace je proto velmi snadná. Pod BB krémy nemusíte nanášet žádný krém, jen pokud je vaše pleť vysušená nebo potřebujete anti-aging péči, dopřejte si pár kapek hydratačního nebo omlazovacího séra. Nanášejte je prsty jako denní péči.

EXTRA TIPY

Pokud toužíte po ideálním výsledku, vyberte si odstín, který je co nejpodobnější vaší pleti. Po aplikaci je pleť dokonale sjednocená, vyplatí se ji nechat vyniknout, a proto zapomeňte na výrazné líčení. Vystačíte si pouze se zvýrazněnými lícními kostmi pomocí vhodně zvoleného odstínu tvářenky.

Vyzkoušet můžete i novinku letošního roku, tzv. CC krémy (odvozeno od colour correction čili krém sjednocující barvu). Oproti klasickým ‚bébéčkům‘ má lepší krycí vlastnosti, takže vám pomůže s redukcí kruhů pod očima či s nedokonalostmi pleti. Vybrat si můžete například Superdefence CC Cream od Clinique.

clinique-superdefense-cc-cream_copy

Všemocné BB krémy

Související články