Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Časopis

VYCHÁZÍ ŘÍJNOVÁ MARIANNE

Ahoj podzime! Vítáme tě s říjnovou Marianne, která je plná nových trendů, pomalého designu i chutných receptů.

Anonymous | 19. 09. 2019

V novém čísle na vás čekají rozhovory hned se třemi krásnými ženami. Ivana Chýlková se rozpovídala o svém synovi žijícím v zahraničí, o vztahu s Janem Krausem i o tom, jak vnímá sama sebe. Módní editorial jsme tentokrát nafotili na herečce Anetě Krejčíkové. Věříme, že si její fotky zamilujete stejně jako my. Sála z nich podzimní pohoda, a ty měkoučké svetry, do kterých bychom se hned zachumlali! Neochudíme vás ani o rozhovor s Anetou, kde povídá například o svém mateřství a o dospívání před kamerou. A do třetice jsme pro vás připravili rozhovor s Klárou Kolouchovou, ženou, která před pár týdny stanula na jedné z nejvyšších hor světa.

V oblíbené rubrice psychosomatické souvislosti vám Radkin Honzák ukáže prospěšnost pozitivní víry a psychoterapeut Martin Zikmund vám zodpoví na otázku „Proč je příchod dětí do vztahu větší zkouška než jste si mysleli.“

S novou sezonou přichází i nové módní trendy. Na ty se v říjnové Marianne zaměřila módní redaktorka Eliška Vrbová. Pokud jste se po veselém létu těšili na zahalení do temných barev, asi vás zklameme. Podzimu bude vládnout prosvětlenost, třpyt a vzory. A konečně se dostáváme k fotografiím módy, na které jsme všichni pyšní! Role modelek se totiž zhostila výtvarná ředitelka a produkční Marianne. Na první pohled byste nepoznali, že se modelingem neživí!

Ani v kosmetice jsme nezapomněli na podzimní novinky. Kosmetická redaktorka Markéta Žižková podlehla trendy matným očním stínům, ostružinovým rtům i nové vlně gelových účesů. Jistě vás zaujme i rozhovor se zpěvačkou Dua Lipa, která se stala tváří nové vůně od Yves Saint Laurent.

A jelikož podzim a dobré jídlo patří k sobě, najdete v novém čísle spoustu receptů plných intenzivních chutí. Zkusíte bílou zelňačku, srnčí ragú na víně nebo raději kynuté buchty s povidly? Přejeme vám dobrou chuť a krásný podzim!

Zde je malá ochutnávka, na co se v říjnové Marianne můžete těšit.

Ivana Chýlková: Už jsem si na sebe zvykla

„Syn studuje v Anglii, ale neztratili jsme kontakt. Když já odešla z Frýdku do Prahy, bylo to horší,“ vzpomíná v rozhovoru Ivana Chýlková. V něm mluví nejen o svém synovi (o kterém má zakázáno v rozhovorech mluvit) ale i o tom, jak vnímá sama sebe, o vztahu s partnerem Janem Krausem a o práci.

Ivana Chýlková

Proč je příchod dětí do vztahu větší zkouška než jste si mysleli

Víte, že z pohledu vědy paradoxně platí, že pokud chcete být v životě co nejšťastnější, nemáte mít děti? Za posledních téměř 40 let to potvrdily desítky dlouhodobých studií jako je např. tzv. paradox rodičovství. Proč dítě štěstí rodičů tak sníží? A co víc, proč se spousta párů pár let po narození dětí rozvádí? To se dozvíte v článku psychoterapeuta Martina Zikmunda.

Zikmund

Aneta Krejčíková: Hra se životem

Dospívání bylo těžké. Někteří chlapi zvířecího typu se mnou mluvili zvířecím způsobem, intelektuálové mě vnímali jako hloupou bytost s prsama.“ Aneta Krejčíková v seriálu ulice hraje od svých 14 let. Jak se jí dospívalo před kamerou a jak ji před rokem změnilo mateřství?

Aneta Krejčíková

Rodinný výlet do Oxfordu

Autorka článku Michaela Poláková žije v Anglii už třináct let. Skládá a učí hudbu, spolupracuje s českými i anglickými divadly. S manželem a malým synem bydlí ve vesnici Elsenham v Essexu nedaleko Cambridge. Tentorkát se ale vydala do města konkurenční univerzity, Oxfordu. Tam na ni čekala důstojná minulost dýchající ze zdí Sheldonian Theatre, vizionářská budoucnost nejmodernějších univerzitních výzkumů i rozverná přítomnost na zahrádkách venkovních restaurací.

Oxford

Slow design

Rychle a zběsile nahrazuje pomalu a opravdově. Myšlenka slow konceptu se objevuje nejen v segmentu módy a jídla, ale i v designu. Rychloobrátkové zboží, které nás za pár měsíců omrzí, nahrazuje řemeslo a nadčasovost.

slow