Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Časopis

Vychází speciál Marianne hygge & food

Zapalte svíčku, uvařte si horký čaj a zachumlejte se pod deku. Pro navození té správné hygge atmosféry vám chybí už jen nový speciál Marianne!

Dánsko je považováno za zemi s nejšťastnějšími obyvateli na světě a hygge je tu kouzelné slovo. Znamená něco jako pohoda nebo útulno, ale zahrnuje mnohem víc. Třeba sounáležitost, atmosféru, nostalgii, důvěrné vztahy, bezpečí, užívání přítomného okamžiku, vděk, odpočinek nebo třeba přiměřené požitkářství.

A co vy, už jste dnes měli svou denní dávku hygge? My vám přinášíme pořádnou porci!

Hvězdou titulky speciálu je koučka a lektorka jógy Radka Venderová, která vám v rozhovoru poví jak se žije v Dánsku, vlasti hygge. Seznámíte se s lidmi, kteří jsou šťastní v práci a vždy se nemohou dočkat pondělí. Také vám doporučíme knihy plné pohody, štěstí a spokojenosti. Protože to k hygge prostě patří.

Vzpomenete si, kdy jste naposledy napsali něco ručně? Ne na mobilu ani počítači? Ukážeme vám kouzlo kaligrafie a poradíme, jak se naučit krasopísmo.

Zkuste s námi 30 denní hygge výzvu a nenápadně propašujte do svého každodenního života maličkosti, které vám zlepší všední dny. Uvařte si třeba něco dobrého. Správná domácí pohoda by nebyla bez skvělého jídla, a proto je i speciál plný chutných receptů.

Ukažte nám, jak si doma užíváte hygge, udělejte fotku a označte ji hashtagem #hyggesmarianne

titulka