Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Časopis

VYCHÁZÍ SRPNOVÁ MARIANNE!

Půlka prázdnin se blíží, ale nezoufejte, s novou Marianne si léta ještě užijete do sytosti.

Anonymous | 18. 07. 2019

Coverstar srpnové Marianne je herečka Anička Fialová, která pro nás nafotila letní módu a poskytla i zajímavý rozhovor. V něm se například dozvíte, proč byla nespokojená s natáčením seriálu První republika. Další inspirativní ženou v novém čísle je moderátorka Nora Fridrichová. Ta v rozhovoru prozradila, jak zvládá skloubit mateřství s péčí o rodinu. A do třetice vám přinášíme další rozhovor, tentokrát s mužem, kterého znáte z televizních obrazovek. Radim Fiala ale není jen doktor Hanák z Ordinace v růžové zahradě, je totiž mnohem zajímavější než jeho seriálová postava.

Psychoterapeut Martin Zikmund a psycholog Radkin Honzák se ve svých článcích věnují rodinným tématům. Zatímco Martin Zikmund se pozastavil nad svatbami a změnami příjmení, Radkin Honzák opěvuje blahodárný vliv vnoučat. Také jsme se známé americké psycholožky a profesorky Harvardské univerzity Ellen Braaten zeptali, jak vychovat zdravě sebevědomé dítě bez úzkostí.

V módní sekci vás herečka Jenovéfa Boková nechá nahlédnout do tajů svého šatníku. Prozradíme, že tam má samé poklady i kousky po mamince. Co nejraději nosí? V kosmetice si jedeme tentokrát na přírodní vlně, naše kosmetická redaktorka Markéta našla ty nejlepší přírodní deodoranty, které opravdu fungují! Také objevila sílu moře, které má léčivé účinky a leckdy předčí kdejaké kosmetické produkty.

A jestli už máte dovolenou za sebou, se srpnovou Marianne se můžete podívat ještě na Kypr a k Balatonu. Alespoň na jejích stránkách, kde toho najdete ještě mnohem víc!

Přejeme vám krásný zbytek prázdnin a nezapomeňte, v příštím čísle najdete kuponky na DNY MARIANNE!

Vaše redakce Marianne

NORA FRIDRICHOVÁ: Na ženu, která nestráví na mateřské několik let, se pohlíží jako na špatnou matku

Podařilo se jí sladit milovanou práci s péčí o rodinu. I přes to, že je to vyčerpávající a mnozí na ni nahlížejí jako na nedokonalou matku, je ráda, že celý tento kolotoč zvládá. Nora Fridrichová v rozhovoru o rodině, práci ale i o tom, jak přijímá kritiku, které je často terčem.

nora

Anna Fialová, talent desetiletí

,,Máma dělá v Národním divadle maskérku, babička byla kritičkou Národní opery a já tam teď nastupuju. Třetí generace,“ říká v rozhovoru herečka Anička Fialová, která se stala srpnovou coverstar Marianne a září v módním editorialu.

anna

Superdrbny útočí, nedejte se

Ženský živočišný druh, který najdete na každém pracovišti. Drbna obecná. Rozhodně není na vyhynutí. Naopak, díky sociálním sítím získaly klepny další zbraně a je jen na vás, jak si s nimi poradíte. Klára Kotábová vám ve svém článku prozradí, jak na ně.

drbny

RADIM FIALA: Kdo neděkuje, příště nic nedostane

Televizní sláva? Pro nesledovače seriálů jsem povědomá tvář typu ,,Vás odněkud znám. Spolužák? Z vojny? Taky ne? Jo, už vím, opravář!“ Herec Radim Fiala je známý jako doktor Hanák ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, v rozhovoru s ním ale zjistíte, že je mnohem zajímavější než jeho televizní postava.

fiala

Manželství 2019: Mají si ženy stále měnit příjmení?

Nemá cenu si nic nalhávat, očekávání, že si žena vezme po svatbě mužovo jméno, je založené na patriarchální tradici – vyjadřovalo, že právně už nepatřila svému otci či bratrovi, ale svému manželovi. Co s tím v genderově vyvážené době?

manzelstvi