Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zdraví

Vykročit s úsměvem do nového dne? Pomůže vám ranní rutina a zdravá snídaně

Info ikona
Cheerios

Dobře zažitá ranní rutina vás může příjemně nakopnout a vykouzlit vám úsměv na tváři.

Promotion | 13. 10. 2020

Jak vypadá vaše ráno? Ve spěchu se umyjete, obléknete, nalíčíte a dvakrát si ukousnete z krajíce chleba? Nebo naopak dokážete vstát na budíček a vychutnat si ráno plnými doušky? Sami cítíte, že z druhé varianty čiší klid a harmonie.

S ranní rutinou nejdál dojdete

První dny možná budete mít zalepené oči a v duchu si budete vyčítat, že jste tak rychle opustili bezpečí postele, po týdnu ale zjistíte, že ranní rutina má skvělý vliv nejen na vaše psychické ale i fyzické zdraví. Ze všeho nejdůležitější je, abyste si ji nastavili podle svých potřeb. Někdo je ranní ptáče a bez problému vyskočí z postele ještě před svítáním, jiný je noční sova a nejraději by proležel celé dopoledne. Nepřemlouvejte se tedy k něčemu, co by vás otravovalo a nedělalo radost. Bohatě stačí, když pouze jedním krokem vykročíte ze své komfortní zóny a osvojíte si alespoň základní rutinní postupy. 

Co do své ranní rutiny zařadit?

1.  Klidnou snídani

Samozřejmě nedílnou součástí každého rána je snídaně a my máme tip na takovou, která je zdravá a zároveň i rychlá! Nové snídaňové cereálie Nestlé Cheerios® se vyznačují kombinací vysokého obsahu celozrnné ovesné mouky a lahodné chuti. Ovesné Cheerios® obsahují 91 % celozrnné ovesné mouky, Ovesné Cheerios® s jablečným pyré a skořicí obsahují 85 % celozrnné ovesné mouky. Jsou bohatým zdrojem vlákniny a obsahují také vitamíny, železo a vápník. Navíc, jsou bez palmového oleje a umělých aromat. Tuto lahodnou snídani si vychutnávejte v klidu, nikam nepospíchejte, a především se nenechte rozptylovat televizí nebo rádiem. Pravděpodobně jde o poslední minuty ticha, které tento den zažijete.

2. Offline mód

Bohužel mnoho z nás ihned po probuzení sahá po mobilním telefonu. Zkuste ze své ranní rutiny používání mobilu naprosto vyškrtnout a užijte si ráno v offline módu. Na e-maily, zprávy či zmeškané hovory budete mít dostatek času po celý den, tak se nenechte nikým vyrušovat!

3. Vodu s citronem

Všeobecně se doporučuje, abychom ráno na lačný žaludek vypili sklenici vody s citronem. Tento energetický koktejl vás postaví na nohy a ještě k tomu vás pohladí po duši. V ideálním případě si snídani dopřejte až třicet minut po vypití sklenice. 

4. Plánování

Během rána si také naplánujete všechny denní povinnosti, vytvořte si to-do listy nebo třeba seznam potravin, které chcete koupit v obchodě. Uvidíte, že na nic nezapomenete a ještě k tomu budete mít dobrý pocit z vašich organizačních schopností. 

SOUTĚŽ

V následujících týdnech pro vás chystáme několik dalších článků s tipy na zdravé snídaně. Na konci tohoto seriálu se můžete těšit na soutěž, která vám ráno s přípravou jídla pomůže. Bedlivě nás sledujte, ať vám výhra neuteče.

Mohlo by se vám líbit