Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Výlet bez střechy: 6 tipů pro jízdu kabrioletem

Jen si to představte. Je krásné počasí, které přímo vybízí k výletu. A v čem si v létě nejvíce užít jízdu než ve stylovém kabrioletu. Slunce příjemně hřeje, máte vítr ve vlasech, modré nebe nad vámi. Elegantně brázdíte silnice a vypadáte při tom jako Grace Kellyová. Tady ale pozor. Vzpomeňte si na Bridget Jones a na její afro po svižné jízdě v kabrioletu. Jak se tomu vyvarovat a užít si jízdu bez střechy na maximum?

Promotion | 21. 05. 2018

Pokud nejste zvyklí jezdit "nahoře bez" (čímž máme samozřejmě na mysli bez střechy), některé maličkosti by vás mohly překvapit. Ještě než si uvážete šátek, ve kterém budete vypadat elegantně a který zároveň ochrání váš účes, přečtěte si naše užitečné rady.

Jak se říká, štěstí přeje připraveným. Vy tak díky tomu předejdete například nečekané spršce ve formě ostřikovačů nebo zmírníte svůj slovník, protože když v kabrioletu nadáváte na řidiče kolem, je dost velká šance, že vás uslyší. Takže rada číslo jedna:

Ostřikovače jedině se střechou nahoře

Toto je začátečnická chyba všech řidičů kabrioletů. Ze svižné jízdy máte přední sklo plné rozmázlých much. Naprosto automaticky zapnete ostřikovače, ale neuvědomíte si, že nemáte střechu.

mini

Nadávejte a zpívejte potichu

Všichni víme, jak se nám uleví, když si za volantem zanadáváme na neukázněné řidiče. V kabrioletu se ale trochu ztište, pokud se chcete vyvarovat potyčce. S tím souvisí i rada pro milovníky zpěvu a hudby. Váš pěvecký um i oblíbený hudební žánr bude v kabrioletu znám celému širokému okolí.

Zkuste si "nanečisto" stáhnout střechu

Každé auto má jiný systém stahování střechy. Některá z nich k tomu potřebují nastartovaný motor, jiným se střecha zatáhne pouze, když stojí. Například u nového MINI Cabrio se střecha vždy ovládá elektricky, dokonce i pomocí klíčku na dálku. Zvládne to za 18 sekund, a to i při rychlosti 30 km/h.

Zabezpečte své cennosti

Do některých kabrioletů lze snadno proniknout (obzvlášť, pokud mají látkovou střechu), čehož samozřejmě rádi využívají zloději. Nechávat cennosti na sedadle se nevyplácí ani u klasických aut, natož u kabrioletů. Jak se dočteme na cedulích u parkovišť, "Vaše auto není trezor“.

Své věci si hlídejte i během jízdy. Papíry, oblečení a vše, co by snadno mohl odfouknout vítr, raději dejte do kufru. A pokud s vámi v autě jezdí i čtyřnozí kamarádi, rozhodně je připoutejte.

Auto nechávejte zaparkované jedině se zataženou střechou

Zabrání to nejen zlodějům, ale i malým zvířatům, která by se po vnitřku vašeho auta chtěla porozhlédnout. Otisky kočičích pacek na kapotě nám tolik nevadí, ale určitě nechceme mít poťapaný celý interiér. Také dávejte pozor, kde parkujete. Pod stromem nebo elektrickým vedením byste pak v autě mohli najít nemilé překvapení od ptáků.

mini

TIP REDAKCE

Nové MINI Cabrio je láska na první pohled. Původně jsme chtěly napsat "na první nastartování", ale jsme ženy a těm u aut záleží hlavně na vzhledu. Zaujme vás proto možnost individualizovat si různé části karoserie i interiéru. Díky tomu je dost pravděpodobné, že stejné auto na silnici nepotkáte.

Ať už zvolíte MINI One Cabrio s výkonem 102 koní, nebo MINI Cooper S Cabrio nabízející 192 koní, po nastartování se zamilujete podruhé. Díky sportovní jízdě je průjezd každé ostré zatáčky neskutečným potěšením a v úzkých uličkách si budete užívat přesnost řízení.

O tom, že MINI Cabrio neskutečně sluší každé ženě, se můžete přesvědčit v nové JÍZDĚ MARIANNE, kde za volant modelu MINI John Cooper Works Cabrio usedla moderátorka Ivana Kulhánková a spisovatelka Radka Třeštíková. Ukážou vám, že je to opravdu auto ženských snů, umí totiž zaparkovat samo!