Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Vymačkejte si zdraví

Šťávy a smoothie z ovoce a zeleniny mohou být jednoduchou a expresní variantou, jak do sebe dostat doporučené množství vitaminů.

Je to ideální svačina právě teď – v době, kdy kolem nás řádí chřipky. Navíc je po zimě, takže bychom své tělo měli pomalu připravit na jaro a dodat si novou energii. Je to ideální snídaně – potěší vás lépe než káva!

Pro pleť
Taky si občas dopřáváte plátky okurek jako expresní masku, když připravujete v kuchyni salát? Okurka dokáže pleť zklidnit a klidně ji užívejte vnitřně!
1 okurka
2 řapíky celeru
2 mrkve
půl hrnku řepy
hrst petrželové natě

Na imunitu
Potřebujete hodně vitaminu C. To zajistí nejen citrusy, ale i extrakt z echinacey (koupíte např. přes www.biooo.cz, nám se osvědčil ten z tradiční ruské medicíny).
3 mrkve
1 hruška
1/2 citronu
1 a 1/2 pomeranče
1 ml extraktu z echinacey

Více energie
Kapusta nepatří zrovna mezi favority jídelníčku, ale co naplat – je tak zdravá a plná vitaminu C a A a vápníku… Proto ji přihoďte do smoothie!
1 hrnek kokosového mléka
hrst listového špenátu
hrst kapusty
1 hrnek ananasu
+ případně špetka skořice a bobulí goji

Extra tip: K tomu, aby vás příprava smoothie spíš neotravovala, je dobré vybrat přístroj, který má správný výkon a umí šťávu dostat nejen ze šťavnatých druhů ovoce, ale také z tvrdších kousků. Například Vita Juicer Novis kombinuje hned čtyři funkce: odšťavňuje, lisuje, z citrusů umí dostat o dvacet procent více živin než z klasického odšťavňovače. Seženete ho v prodejnách Potten & Pannen za 12 490 Kč.