Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Vysvědčení je tady! Odměňte svého školáka za celoroční dřinu

Info ikona

Zhruba dvěstěkrát muselo vaše dítko během letošního školního roku vstát a vydat se vstříc ústavu s názvem škola.

Brzký budíček, odpolední psaní domácích úkolů i slzičky nad prvními školními nezdary. Tak přesně takhle vypadá obvyklý scénář všech žáčků a studentů. Naštěstí přichází vytoužená odměna v podobně dvouměsíčních prázdnin. Rozhodně ale neuděláte chybu, když k této odměně přidáte ještě jednu drobnost. Ať už vysvědčení dopadlo nad očekávání, nebo naopak nestojí ani za řeč, myslete na to, že i snahu je potřeba ocenit. Zároveň jde o pozitivní motivaci, která toho leckdy zmůže víc než tvrdá slova nebo ultimáta.

A tak jsme si pro vás připravili tipy na zajímavé dárky pro vašeho pilného žáčka. 

Malý čtenář

Máte doma malého knihomola? Pak ho jistě potěší nová knížka. Nejmenším se zalíbí knižní novinka Jak tukoni zachránili strom, která představuje kouzelné bytosti z lesa, jejichž posláním je pečovat o stromy, květiny i zvířátka. Teenageři nepohrdnou debutovým románem supermodelky a herečky Cary Delevingne s názvem Zrcadlo, zrcadlo. Pokud se navíc vypravíte se svými školáky (a vysvědčením) mezi 28. až 30. červnem do knihkupectví Luxor, získáte slevu 20 % na knihy pro děti a mládež.

Knihy

Mlsání

Pokud vás z vysvědčení polévá horko, pak nejlépe uděláte, když se společně vydáte na zmrzlinu. Některé zmrzlinárny a cukrárny navíc pořádají speciální akce, během kterých dostanou školáci zmrzlinu zdarma či s výraznou slevou. Například pražská cukrárna Ovocný světozor nabízí dětem dva kopečky či jednu točenou zmrzlinu zdarma už pětadvacet let.

Nevšední aktivita

Možná jste usoudili, že skříně v dětském pokojíku přetékají hračkami i oblečením. V takovém případě můžete sáhnout po dárku, za kterým se skrývá společná aktivita. Ať už svému dítku nadělíte únikovou hru, vstup do surf arény nebo třeba výlet na zámek, který nabízí speciální dětské prohlídky, rozhodně neuděláte chybu. A pokud budete v úzkých, pak vsaďte na klasiku, kterou je bezesporu návštěva kina.

Kino

Pro větší

Samozřejmě nesmíme zapomínat ani na teenagery. Ti si také zaslouží odměnu za svou celoroční snahu. Určitě vašeho náctiletého studenta potěší, když mu přispějete na lístky na hudební festival, nebo třeba na letní roadtrip s kámošema. Holky pravděpodobně ocení novou kosmetikou či oblečení a kluci si skvěle užijí novou PC hru. Určitě se ale svých větších dětí zeptejte, co by si za vysvědčení doopravdy přály.   

Souhlasíte s názorem, že by děti za své vysvědčení měly dostat odměnu? 

ČTĚTE TAKÉ: Žádný rozvrh ani vysvědčení! Mohly by demokratické školy uspět i u nás?