Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Vyzkoušeli jsme: kabelky Pink Lining

K většině kočárků dostanete automaticky i kabelu na držadlo. Ladí s potahem, ale na rameni by s ní vyrazila málokterá z nás. A tak čím dál tím víc maminek vozí na kočárku úplně jiné kabelky.

Redakce Marianne | 16. 08. 2013


Před dvěma lety jsem psala článek o velkých a malých kabelkách, mj. jsem zmínila ty mateřské. Snažila jsem se vyjmenovat, co všechno do nich musejí matky naskládat, ale bez vlastní zkušenosti to šlo ztuha. Pomohla šéfredaktorka, zkušená matka, a já žasla a říkala si, jestli toho není zbytečně moc. Nebylo. Sama mám teď tříměsíční miminko a seznam věcí, bez kterých se na procházce neobejdeme, povážlivě narostl. A vůbec nehraje roli, že jsme dvě ženské, pro kluka bych nosila totéž. Takže jak to všechno zabalit?

Vyzkoušeli jsme kabelku navrženou speciálně pro matky

Chce to kabelku, která veliká nevypadá, ale je prostorná. Když bude mít dost kapes, a ještě k tomu funkčních, tím lépe. Vyzkoušela jsem tedy kabelku Not So Plane Jane z kolekce pro letošní léto Pink Lining.

Uvnitř jsou dvě termopřihrádky na lahvičky, dvě kapsy na pleny, zrcátko, poutko na psací potřeby, karabina na klíče, jedna kapsa na zip, přebalovací podložka a průhledná taštička na ubrousky. Je celá omyvatelná.

kabelka1

Jaké je to s ní v praxi?

Termopřihrádky na lahvičky nevyužijete, pokud kojíte. Čerstvé mléko je čerstvé mléko. Každopádně dají se sem dát i jiné věci – krém na ochranu dětské pleti před horkem, který by měl být normálně v ledničce, jelení lůj, aby se vám v horku úplně neroztekl, čokoláda…

Kapsy na pleny jsou malé. Jednorázovky se vejdou asi dvě do každé kapsy, ale pokud se rozhodnete pro látkové plenky, které bývají objemnější, máte smůlu. Vejde se s bídou jedna, a to ještě musíte mít štíhlejší varianty.

Průhlednou taštičku jsem proměnila na přenosný přebalovací set s ubrousky na zadeček, jednorázovou podložkou na přebalování a čistými jednorázovými plenami. Tak můžu vyrazit k přebalovacímu pultu jen s jedním malým pouzdrem. Nadouvá se k prasknutí, ale slouží.

Přebalovací podložka, která patří ke kabelce, je měkká a omyvatelná. Skvěle poslouží, když přebalujete na tvrdé podložce. Bohužel nesaje. Má původní představa, že ji budu používat u lékařů místo té jednorázové, byla úplně mimo. Když se malá pokakala, vše po podložce jen sjelo a prostor, který se jí podařilo zasáhnout, se zdvojnásobil. Jeden trapas stačil. Teď už nosím tu jednorázovou. Nicméně kabelková podložka se mi osvědčila na sezení. Když potřebuju nakojit a jediný stín široko daleko je na tvrdých vlhkých schodech, jsem připravená.

A svoje věci jsem si, vzhledem k tomu, že nepoužívám termokapsy na mléko a kapsy na pleny na jednorázovky, poskládala tam. Jsem vybavená. Ale podložka a nadité pouzdro zaberou dost místa, takže svačinu, lahev s vodou a knihu do parku městnám do tašky už pod tlakem. A to nemluvím o deštníku, hračkách a náhradních oblečcích pro malou.

kabelka_na_kocaru

Podtrženo sečteno

Plusy:

  • Kabelka skutečně dobře vypadá a můžete ji kdykoli z kočárku sundat a kamkoli s ní vyrazit.
  • Máte na výběr z více designů i střihů.
  • Seženete k ní i stejnou peněženku.
  • Má dvě venkovní kapsy a dost vnitřních.
  • Vejde se do ní dost věcí, když nejste moc nároční a balíte skromněji.
  • Není obrovská, takže nepřenášíte malý kufr.
  • Můžete ji nosit i po mateřské.

Minusy:

  • Podložka se podle mě nehodí tak úplně pod dítě, ale rozhodně ji využiju jinak. V kabelce bohužel zabere dost místa, takže občas je lepší ji nechat doma.
  • Do kabelky se mi nevejde vše, co bych potřebovala s sebou, část věcí vozím v přihrádce pod kočárem.
  • Cena kabelek i peněženek je vyšší, ale můžete si počkat na sezonní slevy.