Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Vyzkoušeli jsme: šetrné barvení vlasů

Pečlivě sledujeme složení potravin a mnohdy i pleťových krémů. Chceme přece vyhovět zdravému životnímu stylu... Jak je to ale s vlasovou kosmetikou – záleží nám na tom, co obsahuje? Otestovali jsme šetřící barvu bez amoniaku a víme, zda se vyplatí ji používat.

Redakce Marianne | 4. 01. 2013

Trochu té teorie...

Vždy, když na trh vstoupí přípravek s přídomkem ‚revoluční‘, mám chuť té revoluci přijít na kloub. V praxi se totiž velká slova často rozplynou ve vzduchoprázdnu a zůstane jen rozčarování z planých slibů. V případě barev na vlasy Inoa od L’Oréal Professionnel mě navnadil i název produktu samotný, který nepokrytě odkazuje k inovaci.

V čem neotřelost těchto barvicích prostředků spočívá? Zatímco převážná většina oxidačních barev na vlasy je založena na principu vodní báze a amoniaku, Inoa využívá takzvaný systém olejové báze (technologie S.O.B.). Jak je známo, olej hydratuje a nabízí optimální ochranu vlasové pokožky. O barvicí účinek se pak stará velmi malé množství alkalické látky. Navzdory absenci amoniaku však právě díky této složce Inoa slibuje všechny výhody oxidačních barev, jako je zesvětlení až o tři tóny, 100% krytí bílých vlasů a dlouhotrvající barevný výsledek.

Důkaz místo slibů?

Ošetření barvou na vlasy Inoa jsem vyzkoušela v kadeřnickém salonu Vlasta. Pod vedením zkušené kadeřnice Vlasty Korbelové jsem si vybrala vhodnou barvu, jež korespondovala s mými podomácku barvenými vlasy v medovém blond odstínu.

image

Musím přiznat, že jsem měla trochu obavy, jak barva chytne na moje odrosty. Přírodní odstín mám totiž světle hnědý, což je o více než tři odstíny tmavší barva, než jakou jsem se rozhodla aplikovat. Na druhou stranu jsem ale ocenila, že barva nečpí jako ty, které jsou založené na amoniaku, a zároveň je mnohem šetrnější k vlasové pokožce. Na svědění a pálení hlavy, které znám zejména z domácího barvení, jsem tak mohla v klidu zapomenout.

Po smytí přípravku a následném vysušení vlasů jsem byla příjemně překvapená intenzitou a rovnoměrností barvy, která bez jakýchkoli problémů odstranila nepříliš plynulé přechody, které jsem si způsobila vlastními zásahy. Vlasy jsou i po třech týdnech krásně hebké a plné odlesků. Že by přece jen revoluce v barvení vlasů?

Jaké barvě na vlasy důvěřujete vy? Napište nám o tom na Facebooku!

Kde vyzkoušet?

Například v salonu Vlasta

Na Žertvách 29, Praha 8

Cena zhruba od 1100 Kč

Související články