Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Výzkum to říká jasně: Seznamte se po hlase

Byli jste na Valentýna sami? Používáte k seznamovaní aplikace a stále nemůžete najít tu pravou osobu? Zkuste to jinak!

Veronika Hong | 15. 02. 2017
Foto: Getty
Žijeme v digitální době, přes Internet a aplikace pracujeme, komunikujeme, nakupujeme, bavíme se a i náš milostný život se přesunul z fyzického světa do prostoru jedniček a nul. Hledání lásky online se stalo nedílnou součástí namlouvacího rituálu, který dosud využíval jako hlavní vnímací smysl zrak, tedy až do teď. 
 
Seznamovací aplikace nabízejí v drtivé většině jen fotografie svých uživatelů. Aplikace Whispar však přidala do online seznamování další rozměr - hlas. 
 
Podle výzkumu, který proběhl v Německu a Rakousku, mnoho svobodných lidí věří, že láska má svůj vlastní hlas. Více než 1600 účastníků ve věku 18-69 let bylo požádáno, aby ohodnotili různé hlasy. Výsledky byly fascinující. Podle všeho hlas hraje významnou roli v poznávání toho správného protějšku. 
 
- Více než 80% dotazovaných se shodlo, že hlas řekne o charakteru osoby víc než jeho vzhled. 
- 85%  věřilo, že je možné zamilovat do něčího hlasu. 
- 71%  souhlasilo, že seznamovací aplikace hrají čím dál tím větší roli ve hledání vhodného partnera. 
 
Při stanovení nejdůležitějších vlastností hlasu dotazovaní uvedli: Vřelost, přátelskost a uvolněnost.
 
Pokud vám přijde seznamování po internetu nebo přes aplikace nevhodné, vězte, že 91% účastníků výzkumu věří, že není důležité, jak se seznámíte, pokud najdete pravou lásku. 
 
teri
 Foto: Tereza Tobiášová
I aplikace na seznamování hlasem potřebuje svůj vlastní hlas. Ten český propůjčila Whisparu moderátorka, herečka a scénáristka Tereza Tobiášová.
 
“Hlas je pro mě alfa a omega všeho! Protože se hlasem živím a navíc jsem od malička chodila do Dismanova souboru, kde jsme si na hlas a výslovnost dávali velký pozor, je pro mě hlasový projev dost zásadní. Chlap s pěkně posazeným hlasem mě dostane vždycky. Samozřejmě ještě záleží na slovech, která ten hlas nese. Ale v kostce se dá říct, že je pro mě hlas jednou z klíčových vlastností, ke které při seznamování přihlížím, prozradila velmi příjemným hlasem Tereza. 
 
Zaposlouchejte se do hlasu lásky, přeci jen lidský hlas je nejdokonalejší komunikační nástroj ze všech a kdo ví, možná si tímto způsobem najdete toho pravého partnera.