Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Za jakých podmínek se z malého Archieho stane princ?

Info ikona
Archie

Když se řekne Archie, většina z nás si před jeho jméno automaticky dosadí slovíčko "princ". Pravda je ale taková, že syn vévodkyně Meghan a prince Harryho už od narození nedisponuje královským titulem. Přesto jednoho dne nastane situace, kdy se z Archie automaticky stane princ, a to bez ohledu na názor jeho rodičů.

Osmnáctiměsíční Archie rozhodně nejde ve šlépějích svých bratranců a sestřenic. Zatímco už v osmi měsících se princ George stal hvězdou královského turné po Austrálii a Novém Zélandu, malý Archie se na oficiálních akcích objevuje sporadicky a jeho tvářičku jsme naposledy viděli při oslavě prvních narozenin. Je evidentní, že Meghan a Harry mají odlišný přístup k rodičovství než Kate a William. To je ale také dáno faktem, že Archie nedisponuje královským titulem - princ. 

Za tímto rozhodnutím nehledejte Megxit, nýbrž prosbu Meghan a Harryho, která byla vyslyšena. Vévodkyně a vévoda ze Sussexu si totiž přáli, aby Archie nemusel plnit královské povinnosti, které jsou spjaty právě s titulem. 

Info ikona
Archie

Chci být princem!

Rozhodnout o budoucnosti malého miminka je obtížné. To, co se vám v daný okamžik jeví jako nejlepší řešení, může vaše dítko o několik let později označit za totální přešlap. Ani v případě Archieho nevíme, zda po titulu bude toužit, nebo naopak svým rodičům poděkuje.

Už teď ale víme, že Archie se automaticky stane princem v momentě, kdy jeho dědeček, princ Charles, usedne na trůn. Druhou možností je, že se Archie u příležitosti osmnáctých narozenin sám rozhodne, zda chce titul používat. Pokud ano, pak by ho veřejnost oslovovala "Jeho královská výsosti", což je právě označení, kterého se Meghan s Harrym v letošním lednu dobrovolně vzdali. 

Může Archie vládnout?

Upřímně, je jenom malá šance, že se Archie ocitne na královském trůnu. V britské monarchii panuje přísná posloupnost, která říká, že po královně Alžbětě usedne na trůn princ Charles. Následně přichází na řadu princ William, princ George, princezna Charlotte, princ Louis, a poté princ Harry a nakonec Archie. 

ČTĚTE TAKÉ: Soukromé kino, vinotéka nebo dětské hřiště! Meghan a Harry si pořídili luxusní rezidenci

Info ikona
Zářijová Marianne

POŠTOVNÉ ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.