Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Zahalte se do kabátu!

Jedním z klíčových módních kousků na podzim a zimu je bezpochyby kabát. Nechte se inspirovat nejnovějšími trendy a pořiďte si tuto stylovou nezbytnost!

Redakce Marianne | 8. 10. 2013

Letos bude jistě z čeho vybírat, investovat můžete do kabátu volného, který vypadá o několik čísel větší, i do přísně střižené klasiky. Ať už jste fanynkou pánského stylu, či dáváte přednost ženskosti, ať už máte v oblibě výrazné barvy a vzory, nebo se vám líbí elegantní černá či béžová, letos si přijdete na své!

Kostky a kohoutí stopa

Kostky a kohoutí stopa vítězí mezi letošními vzory a objevily se na mnoha přehlídkových molech ve spojení s různými střihy. Tento vzor je nesmírně lichotivý a můžete ho spárovat třeba s černými kalhotami nebo s černou koženou sukní. Zkuste se odvázat a ke kostkovanému kabátu obléknout kostkovanou nebo pruhovanou halenku nebo třeba svetřík s kohoutí stopou.

Nadměrná velikost

‚Oversized‘ kabáty zažívají renesanci. Vyberte si kabát v jasných barvách či podle hesla „v jednoduchosti je krása“ noste šedý kabát s jemnou bílou linií vytvářející kostky či model v béžové nebo bílé barvě. Tento střih skvěle zakryje nějaké to kilo navíc, a navíc budete za módní hvězdu!

Barvy

Jasné a veselé barvy jsou ideální vzpruhou do chladných podzimních a zimních dnů. Pokud chcete investovat, pořiďte si vlněný, pokud dáváte přednost levnější variantě, perfektní službu odvede i kabát z polyesteru. In jsou kabáty nad kolena, v midi i dlouhé délce, přepásané v pase i volné. Letos vsaďte na růžovou nebo oranžovou!

Bez rukávů, bez límce

Možná ne tak praktické, ale pro fashionisty jako dělané jsou kabáty bez rukávů. V kombinaci se svetříkem vykouzlíte dokonale elegantní vzhled. Vyzkoušet můžete i kabáty s dalšími nápaditými detaily, například s kapucí, bez límce, nebo naopak s límcem z umělé kožešiny, s hlubokými kapsami či zipy, které dodají outfitu trochu punkového nádechu.

Jemná elegance

Pokud dáváte přednost uměřené eleganci, pak si pořiďte kabát v bílé, béžové nebo jemné růžové či korálové barvě. Může být rovně střižený, přepásaný páskem nebo i volnější v ‚oversized‘ variantě. Takový kabát je univerzální součástí garderoby, kterou můžete zkombinovat s mnoha svými oblíbenými věcmi, které už v šatníku máte.

Klasický tvíd

V rovně střiženém kabátu z tvídu budete šik, a navíc je to skvělá investice. Hodí se téměř pro každou příležitost, využijete ho přes den do práce, ale můžete ho směle obléknout i večer do divadla k elegantním kalhotám a jehlám.



Zahalte se do kabátu!