Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Zahřejte váš domov!

Zima už je s definitivní platností tady, a tak možná přemýšlíte, jak se doma zahřát. Pokud vám bývá chladno od nohou, vsaďte na koberce.

Redakce Marianne | 11. 12. 2016

K dostání jsou v různých barvách, vzorech a designech, takže si snadno vyberete takový, který bude v dokonalé harmonii s ostatními prvky dané místnosti – stěnami, záclonami, tapetami i dekoračními doplňky. Koberce vám navíc díky svému izolačnímu účinku pomohou ušetřit nějakou tu korunu na nákladech za topení, takže můžete na vytápění klidně pár stupínků ubrat, a přesto vám zima nebude.

Koberce jsou zpět

Jeden čas to s koberci vypadalo skutečně bledě, skoro je totiž vytlačily jiné podlahové krytiny. Dnes ale naopak zažívají svůj velký návrat. Kromě těch klasických celoplošných přichází stále častěji ke slovu moderní kusové koberce, které nabízí široké možnosti využití. Kromě toho, že jsou variabilní, mají také řadu dalších výhod. Oceníte u nich nejen nenáročnost údržby, ale také snadnou možnost výměny. Když se vám jejich vzhled v jedné místnosti omrzí, můžete ho klidně přemístit do jiné, nebo ho nahradit úplně novým, aniž byste zruinovali vaši peněženku. Nebojte se vsadit na design, místo klasického jednobarevného koberce volte ty s abstraktními vzory či geometrickými motivy, které ozvláštní celý prostor. Zvolíte-li správně, můžete místnost také opticky zvětšit či rozdělit na jednotlivé zóny.

V dětském pokoji nesmí chybět

Pokud existuje nějaká místnost v domácnosti, kde by koberec rozhodně neměl chybět, pak je to stoprocentně dětský pokoj. Hlavně teď v zimě, kdy chladné a pošmourné počasí pobytu venku zrovna dvakrát nepřeje, v něm tráví vaše ratolesti většinu volného času hraním nejrůznějších her, často vleže na podlaze. A právě dětské koberce, které jsou plné barev a oblíbených pohádkových postaviček, dokážou celý prostor krásně zútulnit a zahřát. Navíc nehrozí, že by na nich děti nastydly.

I těm úplně nejmenším udělají radost koberce na hraní, které se stanou originálním doplňkem pro nejrůznější zábavu. Fantazii a kreativitě se meze přece nekladou!