Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Zapomenutá síla minerálů aneb Proč si pořídit svůj kámen

Info ikona

Zatímco východní svět o významu minerálů vůbec nepochybuje, my se s ním teprve pomaličku seznamujeme…

Už dávno neplatí, že minerály jdou ruku v ruce s alternativním stylem života. V dnešní uspěchané době si čím dál, tím více lidí uvědomuje, že křišťály dokážou zmírnit negativní energii a vyčistit „vzduch“ od špatných vibrací. Mít na ruce náramek z minerálů, nosit kamínek v kabelce nebo obklopit svůj pracovní stůj křišťálem, se stalo podobně běžnou věcí, jako si ráno koupit kafe nebo přečíst noviny.

Kámen

A proč důvěřovat drahým kamenům? Možná proto, že jsou důležitým parťákem také pro mikroprocesory uvnitř počítačů, kde křemenné křišťály pomáhají udržovat a odesílat přesné signály a frekvence. Pokud ale odhlédneme od technologického okénka, pak zjistíme, že křišťály jsou schopny nejen udržet energii, ale také ji přenášet či přeměnit. Ideální pro všechny, kteří cítí, že potřebují dobít baterky na maximum a zároveň chtějí zvolit přírodní cestu bez chemie.

Vyberte ten správný

Rozhodli jste se, že si drahý kámen pořídíte? Pak vás možná překvapí, že na celém procesu je nejtěžší právě výběr správného kamene. Každý člověk je jiný, a tak je nanejvýš důležité, abyste vybrali kámen, který k vám bude perfektně pasovat. Při hledání zohledněte své znamení a také problém, od kterého by vám minerál měl pomoci. Zároveň je důležité zmínit, že významnou roli hraje také intuice. Pokud vám polodrahokam sedne, pak neváhejte a pořiďte si ho!

Očista

Ať už jste si kámen koupili nebo jste ho dostali, neopomeňte ho důkladně očistit. Obecně se má za to, že nikdy nevíte, jakou cestu minerál prožil, a tak je důležité, aby ve vaší blízkosti byl v té nejlepší možné formě. Stačí, když kámen omyjete vlažnou vodou a následně ho dosucha otřete papírovou utěrkou. Poté ho přeneste na slunečné místo, kde ho hodinku nechte odpočinout. Zde je důležité myslet na povahu kamene. Silné kameny jako třeba achát, býčí oko, citrín, safír nebo křišťál můžete ponechat na přímém slunci, naopak citlivé kameny jako pyrit, akvamarín nebo tanzanit položte do stínu.

Co teď?

Ptáte se, co teď se svým kamínkem dělat? Záleží jenom na vás. Může ho vložit do obývacího pokoje, na pracovní stůl nebo ho nosit stále při sobě. Pokud si například vyberete kámen, který dokáže bojovat proti nespavosti, pak ho vložte pod polštář. Možností je opravdu nespočet a i v tomto případě platí, že byste měli dát na svou intuici. 

ČTĚTE TAKÉ: 7 nej kamenů s léčebnými schopnostmi