Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Zapracujte na sebedůvěře! 5 jednoduchých kroků, které vám pomůžou

Info ikona

Mít zdravou sebedůvěru se vyplácí.

Známe to všichni. Čas od času se podceňujeme, nevěříme si a naše sebevědomí je v nedohlednu. V takový moment nezbývá nic jiného, než říci „dost!“ a začít na sobě pracovat. Věřte, že větší sebedůvěra s sebou nese jen samá pozitiva.

  1. Konec strachu

Prezentovat před celou firmou nezvládnu! Nedokážu uběhnout 5 km! Bojím se, že je to příliš těžký úkol! Tak zní naše myšlenky ve chvíli, kdy je ovládá strach. Samozřejmě, člověk by měl svému vnitřnímu hlasu naslouchat, avšak občas není na škodu, když ho umlčíte. Obzvláště v momentech, kdy si zbytečně vyskakuje a tvrdí vám, že nezvládnete věci, které zvladatelné jsou. Nebojte se nových výzev a strach si ponechte na jindy. Uvidíte, že tento krok vaši sebedůvěru značně nastartuje.

  1. Neřešte, co si myslí ostatní

Je logické, že si každý z nás přeje, aby ho okolí vnímalo v pozitivním světle. Jenže tak moc se chováme podle pravidel ostatních, až zapomínáme na své vlastní touhy a sny. Zkuste se oprostit od názorů druhých a dělejte přesně to, co chcete vy sami. Začátek možná nebude příjemný, ale po čase jistě zjistíte, že jste si tímto postojem vybudovali větší sebedůvěru.

Sebedůvěra
  1. Zbavte se toxických lidí

Jsou nenápadní, často se pohybují v těsné blízkosti a mají unikátní talent. Dokážou vás během jedné vteřiny shodit a ještě vám vnuknou myšlenku, že za všechno utrpení světa můžete vy sami. Ano, přesně tento popis sedí na toxické lidi. Určitě jste se s podobným energetickým upírem již někdy setkali, a tak sami dobře víte, že i pouhá hodina po boku takového člověka dokáže sebedůvěru pořádně nahlodat. V ideálním případě se kontaktu s toxickými lidmi rovnou vyhněte, případně schůzky minimalizujte.

  1. Zaostřeno na tělo

Není žádným tajemstvím, že sebedůvěra může klesnout v momentě, kdy nejsme spokojení s naším zevnějškem. Pokud máte pocit, že toto je přesně váš případ, pak zkuste na svém těle zapracovat. Nemusíte nutně zhubnout 10 kg, bohatě postačí, když do svého denního režimu zakomponujete alespoň pár minut pohybu, po kterém se budete cítit jako znovuzrození. Je totiž nanejvýš důležité, abyste se ve svém těle cítili dobře.

  1. Vyhledejte odborníka

Pokud máte pocit, že vaše sebedůvěra je stále na bodu mrazu, pak vůbec není nic špatného na tom, když se obrátíte na odborníka. Zkušený psycholog dokáže zjistit, v čem je zakopaný pes, a následně vám pomůže problém odblokovat. Rozhodně tuto možnost nepodceňujte, protože v mnoha případech dokáže ztracenou sebedůvěru znovu naleznout.

ČTĚTE TAKÉ: 7 známek toho, že žijete v toxickém vztahu