Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Zaujalo nás: design Petry Šafářové

Pokud máte rádi umělecké předměty, rádi se obklopujete designovými výrobky a je vám blízký spíše romantický styl a přírodní motivy – bude se vám líbit také…

Redakce Marianne | 21. 08. 2012

Práce mladé designérky Petry Šafářové, která má ateliér v Praze 4-Kunraticích, spočívá jednak v uměleckých předmětech, jednak v designových věcech určených pro dům a zahradu. Každý z výrobků je 100% ruční práce a je 100% originál bez použití jakýchkoli šablon – což je fajn, protože na stejném zahradním nábytku nebude sedět kromě vás a vašich návštěv nikdo jiný. Hodí se i pozinková úprava –  umožňuje totiž celoroční venkovní používání.
Součástí nábytkových kolekcí jsou stoly a stolky různých rozměrů, křesla, lavice, venkovní umyvadlo i s držákem na mýdlo či ručník, dózy, svícny, lampy atd. Funkční mobiliář je tak povýšen na nepřehlédnutelné umělecké dílo.

Dobrá zpráva – doživotní záruka se vrací!

Co se už dnes moc nenosí (a co se líbí nám), je doživotní záruka. V dnešní době, kdy ‚použít a rychle vyměnit‘ se stalo odpudivým marketingovým tahem, je garance na nábytek po celý život více než osvěžující a ne každý má na to odvahu.

Petra se ve svém díle inspiruje barvami, tvary, kombinacemi materiálů, přírodou a světem kolem nás, zajímá ji také architektura a umění 1. poloviny 20. století. Vyrábí plastiky, sochy, obrazy, ale také krásné designové kolekce.

safarova_3
 
„Snažím se docílit toho, aby každý předmět, který projde mýma rukama, měl duši, ztělesňoval kus mě samé, přinášel radost tomu, kdo jej používá, a vnesl o trochu více světla do šedi běžných dní,“ říká Petra Šafářová na svých stránkách a zároveň při vstupu na ně upozorňuje. „Následující stránky jsou plné barev, originálního designu a vynikajícího zpracování. Nejste-li připraveni pustit krásu do svého domova, zahrady a nebo snad do své útulné kavárny či restaurace, prosím opusťte tyto stránky.“ My jsme je neopustili, naopak jsme se rádi nechali pohladit hezkými předměty; některé jako by vám domů vnesly kousek starodávného venkova – třeba v Provence –, souhlasíte?

thumb_safarova_5

Předměty si můžete prohlédnout buď na webu, nebo v katalogu, který vám umělkyně zašle poštou nebo si jej můžete stáhnout. A pět procent z každého prodaného předmětu jde na konto Světluška pro nevidomé.

Více na www.petrasafarova.com

thumb_safarova_portret
Zaujalo nás: design Petry Šafářové