Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Zbavte se nabraných kil z Vánoc a konečně si splňte opakované předsevzetí

Postupné podzimní zakulacování, které šikovně skrýváme pod vrstvami teplého oblečení, vrcholí vánočními svátky. Těm kralují mísy bramborového salátu, smažení kapři a řízky, samozřejmě v čele s hromadou sladkého cukroví. Výsledkem je po novém roce několik kilo nadváhy, nesmrtelné předsevzetí o dietě a stres z pomaličku se blížící plavkové sezóny. Co kdyby to ale tentokrát proběhlo trochu jinak?

Filip Janovský | 23. 01. 2017

Kdo bojuje s váhou dlouhodobě, ne-li celoživotně, dobře ví, že neúčinnější není ani cvičení, ani dieta – k trvalému zlepšení je potřeba kombinace obojího, případně ještě další pomoc. Bez správného jídelníčku se nemá smysl mořit ve fitku. Stejně tak dieta sice ubere hmotnost, ale na pevnost postavy vliv nemá, sport zkrátka nenahradí.

Třetím pomocníkem, který vaši námahu a odříkání může výrazně podtrhnout, je liposukce problémových partií, nejčastěji břicha, hýždí a boků. „Pacientovi odstraňujeme při liposukci tuk tenkou kanylou, po zákroku tedy nezůstávají viditelné jizvy. Liposukcí dosahujeme v ošetřených partiích trvalých výsledků. Většina tukových buněk je z nich jednou pro vždy odstraněna,“ popisuje MUDr. Ján Pilka z kliniky plastické a estetické chirurgie Aesthevita.

Moderní plastická chirurgie navíc nabízí ještě šetrnější metodu – radiofrekvenční liposukci BodyTite. Využívá radiofrekvenční energie, díky které vzniká po zákroku méně modřin a podlitin. Další přidanou hodnotou tohoto typu liposukce je, že teplo radiofrekveční energie redukuje možné kožní převisy, které by po klasické liposukci mohly pacientovi zůstat. Zní to skvěle, že? Doporučení však zní: Spolupracujte.

Snimek obrazovky 2017 01 17 v 9.56.07

Liposukce není všemocná
Liposukce, klasická i radiofrekvenční, patří k nejžádanějším zákrokům plastické chirurgie. Není divu, její výsledky jsou ohromující. Ovšem ani absolvování liposukce neznamená alibi pro nezřízené každodenní přejídání.

„Přestože při liposukci dochází díky odsátému tuku k určitému úbytku hmotnosti, jejím hlavním cílem není hubnutí. Je určena k modelování postavy,” říká Pilka.

Spolu s liposukcí je klientovi doporučeno, aby upravil svůj životní styl (pakliže už se zdravější stravou a pohybem nezačal). Z běžného jídelníčku by tak měly zmizet sladké a mastné prohřešky. Když si občas pochutnáte na oblíbeném zákusku nebo hranolkách, nic se nestane, denním chlebem by být ale neměly. Stejně tak myslete na pohyb. Nemusíte být vyloženě sportovním nadšencem, i pravidelné procházky nebo výměna výtahu za schody se počítá.

Snimek obrazovky 2017 01 17 v 9.54.56 1

Možná se ptáte, proč tato „omezení“, když jsou liposukcí z ošetřených partií tukové buňky nadobro odstraněny? Naše tělo je dokonalé a inteligentní. Jakmile mu někde zabráníme tuk ukládat, najde si jinou oblast, kde to půjde. Nutná míra změny životního stylu tedy záleží na metabolismu, věku a dalších faktorech. Do odsátých partií se tuk nevrací, neznamená to ale, že nemůžete začít tloustnout.

V každém případě vás liposukce během chvilky dokáže zbavit několika litrů nahromaděného podkožního tuku, zvedne vám sebevědomí při každém pohledu do zrcadla a budete díky ní moci vyrazit na nákup menších konfekčních velikostí. Ten si možná užijete víc než dortík ke kávě, ne?

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?