Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Zelená polévka

Tato polévka je ideální pro předjaří - tedy dobu, kdy toužíme po všem zeleném a vitamínovém, ale příroda toho ještě moc nenabízí. Vypadá jako klasická špenátovka, ale díky pestu, olivovému oleji a parmazánu je cítit po Itálii. Jejím tajemstvím je nízká doba vaření, která umožní zachování maximálního množství vitaminů.

Redakce Marianne | 27. 02. 2015

Zelená polévka

Doba přípravy: 15 minut

Doba ohřívání a vaření: 20 minut

2 lžíce olivového oleje

1 najemno nakrájená cibule

450g sáček mraženého sekaného
špenátu (nikoli protlaku)

1 litr vody

2 hrsti rukoly, posekané na menší kousky

špetka muškátového oříšku

3 lžičky soli

3 prolisované stroužky česneku

2 lžíce kysané smetany

1 lžíce pesta

50 g parmazánu

1) Na olivovém oleji v hrnci zpěňte cibulku, přidejte mražený špenát a zalijte studenou vodou. Vmíchejte rukolu, muškátový oříšek a sůl. Zahřívejte, a když se polévka začne vařit, přidejte česnek a vařte už jen tři minuty – díky tomu se zachová maximální množství vitaminů.

2) Polévku nechte mírně vychladnout (cca 10 minut), mezitím si škrabkou na brambory nakrouhejte hoblinky z parmazánu a odložte je stranou.

3) Do polévky přidejte kysanou smetanu s pestem a poté vše rozmixujte na jemný krém. Podávejte posypané hoblinami parmazánu, který chuť polévky výborně doplňuje.