Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Zimní úniky redakce Marianne

My v Marianne hory milujeme. Hlavně grog, svařák a wellness po lyžovačce. Kdo z nás je královnou sjezdovky a kdo se bojí i sáněk?

Anonymous | 29. 12. 2018

Petra Šroubek Pohlová, zástupkyně šéfredaktorky

Petra

Přestože je můj vztah k pohybu velmi vlažný a považuju se za člověka typu buchta obecná, lyžování je zřejmě jediný sport, při kterém se mi do těla vyplaví ony pověstné endorfiny. I tak mi bohatě stačí zalyžovat si zhruba dva prodloužené víkendy ročně, týden na sjezdovce bych rozhodně nevydržela. Ráda se vracím do skiareálu Lipno, a to hned ze dvou důvodů: naučili tu mého syna lyžovat, takže už po dvou hodinách bez problémů zvládl sjezdovku i vlek, a moc se mi líbí ubytování v Marině Lipno s výhledem na přehradu. Nejradši jezdím do apartmánu s kuchyní, kdo má doma dvě malé děti, moc dobře ví, že návštěva restaurace v kompletní rodinné sestavě je očistec, kterému se soudný člověk raději vyhne. A taky mají na pokojích krb – koukat se sklenkou červeného do plápolajících plamenů, tomu říkám ideální zakončení dne na sjezdovce!

Eliška Vrbová, módní redaktorka

eliska

Srdeční záležitostí pro mě vždy byly a budou Janské Lázně v Krkonoších, právě tam jsem se totiž naučila lyžovat. Do „Jánek“ se děti jezdí většinou uzdravit, ale myslím, že mě snad žádná z procedur nevyléčila tak jako každodenní pobyt na svahu, a tím pádem i na čerstvém vzduchu. Ze začátku to bylo velké trápení, ale ruku na srdce, kdo z nás si na lyžích v dětství alespoň jednou nepobrečel? Když počasí lyžařům zrovna nepřeje, dá se vyrazit pěšky třeba na Hoffmanovy či Pardubické boudy a nově i na Stezku korunami stromů. Relax po celodenní túře nabídne termální bazén v místním aquacentru anebo také skvělá restaurace Lesní dům.

Klára McMahon, produkční

klarka

Jelikož manžel nelyžuje (Irsko je placka, a navíc permanentně bez sněhu), na hory se jezdíme procházet, stavět sněhuláky, ochutnávat horské speciality a pak se jdeme naložit do vířivky. Když jsme před časem plánovali svatbu, zvažovali jsme i hotel Savoy ve Špindlerově Mlýně. Pokoje mají úžasný interiér inspirovaný hvězdami Hollywoodu a jejich Spa by L’Occitane je dokonalé po dni stráveném sáňkováním.

A kam jezdí na hory zbytek redakce? To se dozvíte v LEDNOVÉ MARIANNE.

obalka