Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Zkuste si módní výzvu jako naše redaktorky

Jedna výzva, tři redaktorky, pět dní, pět outfitů, jeden klíčový kousek. Jak to dopadlo?

Promotion | 4. 04. 2019

Kolikrát už jste koukala do přeplněné skříně a říkala si „nemám co na sebe“? Pokud se tato situace opakuje každý den, je něco špatně. Obsah vašeho šatníku asi nebude to pravé ořechové, a proto je čas na změnu. Vytvořte si chytrý šatník a v něm mějte jen kousky, které se vám líbí, a které budete ráda pravidelně nosit.

Chytrý šatník

Značka Lindex rozjela kampaň Váš chytrý šatník, pomocí které chce vést své zákazníky ke zodpovědnému nakupování a inspirovat je k vytvoření udržitelnějšího šatníku a tedy i k používání všech kusů oblečení. V rámci kampaně značka vyzvala naše tři redaktorky, které si měly vybrat jeden klíčový kousek a po dobu pěti dnů ho nosit v různých outfitech. Jak se s tím popraly?

Eliška Vrbová, módní redaktorka

Nejtěžším úkolem pro mě bylo vybrat si kousek, který skutečně půjde snadno zkombinovat a zároveň bude v mém stylu a nepůjde o žádný výstřelek. Nad výběrem jsem přemýšlela poměrně dlouho a řekla bych, že jsem nakonec vybrala ideální kousek. Což je vlastně základem pro vytvoření chytrého a udržitelného šatníku - přemýšlet. Rozmyslet si, zda daný kousek unosíme v různých kombinacích, zda se nám do šatníku hodí a zda ho budeme nosit déle než jednu sezónu.

Košilové šaty jsou pro kombinování skvělou volbou. Dají se nosit jak samotné, tak přes kalhoty nebo i rozepnuté jako přehoz. Tyto z Lindexu mají navíc pásek a jsou z velmi příjemného materiálu. Stačí je doplňovat různými kabelkami a botami a několik odlišných outfitů na různé příležitosti je na světě! Pětidenní výzvu s Lindexem jsem si užila a určitě doporučuji každému takovou výzvu vyzkoušet s jakýmkoliv kouskem ze svého šatníku. Pokud se vám kousek do pěti outfitů zkombinovat nepodaří, je víc než pravděpodobné, že v chytrém šatníku takový kousek nemá co dělat.

Klára McMahon, produkční

Vybírání jednoho kombinovatelného kousku z celé krásné Lindex sustainable kolekce bylo náročné. Nejlépe se totiž samozřejmě kombinují zcela basic kousky jako třeba bílé bavlněné tričko nebo klasické černé kalhoty. Já jsem ale chtěla něco originálnějšího a barevnějšího, a proto jsem šáhla po krásných košilových šifonových šatech. To, že se dají rozepnout, různě zavázat či schovat pod sukni z nich dělá naprosto univerzální kousek, který unosíte na spoustu způsobů. Jsem v hloubi duše bohémka a tyhle vílí rozevláté šaty budu určitě nosit celé léto až do roztrhání!

Karolína Kopecká, online editorka

Nad udržitelným šatníkem jsem začala uvažovat už před nějakou dobou, a tak jsem na výzvu kývla bez velkého přemýšlení. Přemýšlet jsem za to pak musela při vybírání jednoho kousku, který se mi měl hodit k pěti outfitům z mé skříně. Nakonec jsem zvolila mentolové sako. Saka, ta já moc ráda. Baví mě je kombinovat s teniskami, batohem a ležérním stylem. Když je ale potřeba být někdy za dámu, stačí tenisky vyměnit za baleríny nebo mokasíny. Asi si všimnete, že můj šatník zrovna nezáří barvami. Převažuje hlavně černá, bílá, šedá, a to hlavně z důvodu, že se tyto barvy snadno kombinují (a to je jednou z výhod chytrého šatníku). Když si totiž jdnou za čas pořídím nějakou barevnou věc, můžu ji nosit hned v několika outfitech, přesně jako toto sako.