Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Zvládněte přechod barvy vlasů z letní na podzimní jako profesionál

Léto dá vždycky vlasům pořádně zabrat a ty vaše se vlivem slunce možná dostanou do tak světlých odstínů, o jakých se vám ani nesnilo. Poradíme vám, jak jednoduše zvládnout přechod mezi letní a podzimní barvou, ať už máte blonďaté, hnědé nebo i zrzavé vlasy.

Eliška Vrbová | 18. 09. 2017

Blond vlasy

Pro blondýny je podzim tím nejlepším obdobím, kdy si mohou dovolit trochu teplejší odstín. Zapomeňte na popelavé a platinové odstíny, které jste nosila v létě a zkuste trochu béžové či medové pro dosažení zlatavých odlesků. Karamelový nádech je pro letošní podzim tou pravou volbou.

Hnědé vlasy

Před zesvětlením musí brunety vlasy trochu ztmavit. "Obvykle dostanou hnědé vlasy přes léto 'mosazné' odlesky, takže se nebojte jít o jeden či dva odstíny do tmava, abyste zabránila nechtěným oranžovým nebo červeným tónům," radí Rita Hazan, žena, která stojí za barvením vlasů Beyoncé. Pokud chcete trochu experimentovat, navrhněte své kadeřnici, ať vám udělá pár medových melírů do pramenů okolo obličeje.

Zrzavé vlasy

Ať už máte vybledlou zrzavou nebo naopak dechberoucí rudou barvu vlasů, vyvarujte se studeným podtónům. "Teplejší odstíny, jako je třeba kaštanová, více zkrášlují," říká Rita Hazan, která u zrzek preferuje jednolitou barvu. Pro zachování živosti barvy stylistka doporučuje její vlastní produkt - pěnu, které stačí tři minuty ve sprše, aby ochránila a oživila vaši barvu (prodává Sephora). Jestli chcete úpravu ve stylu balayage, zvolte měděné nebo jahodové odstíny.

Černé vlasy

Když venkovní teploty začnou padat, nic nesluší vlasům černým jako uhel více, než vínový nebo červený nádech dosažený leskem. Můžete vyzkoušet také miniaturní melíry ve skořicovém odstínu. Ty způsobí, že vlasy budou při pohybu doslova jiskřit.