Přejít k hlavnímu obsahu
Byt

Byt v domě z třicátých let bylo nutné důkladně zrekonstruovat

Info ikona
Daniel Baudis

Starý tmavý byt potřeboval radikální změnu, aby se z něj mohlo stát prostorné, světlé a jednoduché bydlení pro mladý manželský pár.

Terezie Benoni | 31. 07. 2022

Byt na Žižkově se nachází v domě z třicátých let dvacátého století. „Klienti nás oslovili s přáním upravit stávající prostor tak, aby odpovídal potřebám manželského páru. Základním konceptem našeho řešení bylo vytvoření propojeného, odlehčeného a prosvětleného prostoru. Vstupní hala bytu navazuje na malou šatnu, toaletu a samostatnou ložnici - respektive pracovnu,“ popisují autoři projektu z architektonického studia DDAANN Dan Baudis a Daniel Rohan

Spojený prostor plný světla

Těžištěm dispozice nového bytu se stala prostorná kuchyně s jídelnou. „Ta je vymezená na jedné straně kuchyňskou linkou a na straně druhé velkou knihovnou, která odděluje, ale zároveň také spojuje hlavní obytný prostor bytu s navazujícím oddychovým koutem a kajutou ložnice,“ popisují architekti. Koupelnu tvoří dvě samostatné místnosti. První je bohatě prosvětlena díky velkému oknu, ve druhé je pak prostorná sprcha. „V duchu konceptu byly řešeny nejen prvky vestavěného nábytku z bělené březové překližky s jemným detailem drážky na jejích hranách,ale také materiály a barvy jednotlivých povrchů jako jsou například bledě modré obklady, šedé lité stěrky a oranžové čalounění. Na pozadí tohoto řešení pak mohou vyniknout solitéry nábytku, obrazy, interiérové doplňky i květiny.“ Byt na Žižkově je prostorné, světlé a jednoduché moderní bydlení.

Zdroj informací: autoři projektu z architektonického studia DDAANN Dan Baudis a Daniel Rohan