Přejít k hlavnímu obsahu
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Byt

Byt zařízený nábytkem z řetězců je neskutečně pohodlný

Info ikona
Byt zařízený nábytkem z řetězců je neskutečně pohodlný

Mladá rodina se s odvahou pustila do rekonstrukce stoletého bytu. Po prvotní rozsáhlé rekonstrukci už jim v rozpočtu moc peněz nezbylo. Rozhodli se proto zařídit interiér nábytkem z řetězců a zkombinovat ho s rodinným dědictvím, nebo poklady z bleších trhů.

Promotion
Terezie Benoni | 23. 06. 2021

Devadesátimetrový byt nadchl své nové majitele šikovnou dispozicí, balkonem orientovaným na západ. Zalíbili se jim také dvě ložnice s okny orientovanými do klidného vnitrobloku a několik původních detailů, které odkazují na historii stavby. Se stavem interiéru to ale bylo horší. Staré dubové podlahy se podařilo zachránit, a pomohlo zbroušení starých parket. Stěny potřebovaly novou výmalbu, stejně jako původní truhlářské prvky, které bylo občas nutné nechat vyrobit zcela nové. Elektrické rozvody byly znovu udělané znovu. Bylo nutné pořídit nová okna i dveře. Stará kuchyň byla zcela nefunkční, a tak majitelé pořídili linku novou. Tu sehnali v obchodním řetězci a vybrali nadčasovou klasiku v bílém dekoru.

Rychlá změna dispozic

Sousední byty o stejné výměře byly v tomto domě dispozičně upraveny tak, aby vznikly 4 oddělené pokoje. Majitelé tohoto bytu mají pouze jedno dítě, a tak další pokoj nepotřebovaly. Raději v interiéru ponechali společné obytné prostory otevřené a v místě možné další ložnice je pracovna spojená s jídelnou. Majitelé nemuseli příliš řešit úložné prostory. Mají totiž k dispozici velikou půdu, kam ukládají sezónní věci. Majitelé jednotlivých bytů se také rozhodli zřídit v suterénu společnou prádelnu, kde kromě pračky nechybí ani sušička oblečení. Hned za vstupní halou můžete vejít do průchozí jídelny a pokračovat do obývacího pokoje, nebo do samostatné kuchyně. Vedou zde také dveře do ložnice, která je situovaná v klidné části bytu a má přístup do koupelny. V ložnici jsou velkorysé šatní skříně. Díky vchodu na balkon je zde příjemné klima. Dětský pokoj s ložnicí sousedí. Malý pokojíček je zařízený jednoduše a snadno se přizpůsobí měnícím se dětským potřebám. Majitelé v zařízení vsadili na jednoduchost a funkčnost. Díky tomu, že interiér nezatížili zbytečnými kusy nábytku a dekoracemi, působí vzdušným a světlým dojmem.

Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion