Přejít k hlavnímu obsahu
Byt

Hravý podkrovní byt v budově bývalého kostela

Info ikona
Hravý podkrovní byt v budově bývalého kostela

Jedinečný interiér jednopokojového apartmánu je díky víceúrovňovému řešení hravý a nápaditý. Jeho kouzelnou atmosféru podtrhují odhalené stropní trámy a výhledy z oken.

Terezie Benoni | 8. 09. 2022

V Gröndalu, v jižní předměstské části Stockholmu, stojí bývalá budova kostela, která byla přestavěná na několik bytových jednotek. V nejvyšším patře budovy se nachází tento apartmán s jednou ložnicí, s dřevěnými trámy a nádherným výhledem do okolní zeleně. Byt je rozdělený hned do tří úrovní, které dodávají interiéru na hravosti. V celém interiéru jsou šikminy, které díky otevřeným dispozicím prostor nesvírají a rozhodně nevytváří pocit stísněnosti, jak tomu někdy v podkrovních bytech bývá. Šikminy doplňují veliká okna, díky kterým zůstává interiér světlý bez ohledu na roční období. Kreativní atmosféru podtrhuje výmalba jednotlivých místnosti, kterou střídají obrazové stěny. Barvy na stěnách se pohybují od růžové v kuchyni, až po uklidňující modrou v ložnici.

Útulné koutky pro dokonalé pohodlí

V nejnižší části bytu se nachází moderní kuchyně. Minimalistické bílé skříňky doplňuje betonová pracovní deska. Přímou součástí linky jsou schody vedoucí do obývacího pokoje, ve jejichž stupních jsou praktické úložné prostory. O několik kroků výš nad kuchyní se nachází malý ale útulný obývací pokoj. Barevný základ zůstal v neutrální bílé barvě, který rozbíjí několik barevných akcentů jako je sametově zelená pohovka nebo červený puf. Součástí obývacího pokoje je další podesta, která slouží jako malý malířský ateliér, může to být mini pracovna, nebo útulný čtecí koutek. Knihovny, které jsou do podesty zabudované, jsou plné zajímavých knih a stylových dekorací. Poslední místností je malá útulná ložnice vymalovaná modře. Veliké střešní okno s parapetem poskytuje uklidňující výhled do korun stromů. Za ložnicí je malá šatna, kam se vešla i pračka se sušičkou. V ložnici se našlo místo i pro psací stůl. Místo nočních stolků majitelé využili jako odkládací místo masivní čelo postele. Malou koupelnu najdete hned v zádveří bytu.

Zdroj informací: Historiska Hem, thenordroom.com

Zdroj článku