Přejít k hlavnímu obsahu
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Byt

Nedostatek místa v kuchyni vyřešili rafinovaným způsobem

Info ikona
Nedostatek místa v kuchyni vyřešili rafinovaným způsobem

Omezený prostor nás často nutí k nemilým kompromisům. Šikovní architekti se ale rozhodli, že rodinu o nic neochudí a navrhli variabilní a praktické prvky.

Promotion
Terezie Benoni | 2. 11. 2021

Architekti ze studia BM32 / EstudioReciente dostali za úkol zrekonstruovat byt ve staré barcelonské zástavbě. Hlavní myšlenkou jejich realizace bylo propojit vnitřní prostory s polo veřejným nádvořím, které chtěli majitelé v budoucnu využívat jako svou soukromou terasu. Aby k tomuto cíli došli, bylo na prvním místě bourání. Většina příček byla odstraněna, aby mohl vzniknout jeden velký prostor spojující obývací pokoj, kuchyň a jídelnu.

Ostrůvek nebo jídelní stůl?

Oříškem bylo, kam umístit jídelní stůl, umyvadlo a kuchyňský ostrůvek, který si rodina přála. Nakonec architekti navrhli jeden multifunkční homogenní objekt se zabudovaným umyvadlem, který slouží jako pracovní plocha, ale také jako jídelní stůl. Kuchyňské skříňky jsou ve stejném duchu jako ty v obývacím pokoji a díky tomu je interiér kompaktní a harmonický. V bytě je kromě hlavní ložnice ještě pokoj pro hosty s vlastní toaletou. Záměrem bylo, aby byl prostor téměř prázdný. Nábytek i dekorace jsou redukované na minimum tak, aby v hlavní roli zůstalo okolní barevné město, zatímco interiér bytu vybízí ke klidnému odpočinku.

Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion
Promotion