Přejít k hlavnímu obsahu
Zábava

Kam na nejlepší zmrzlinu a gelato nejen v Praze?

Info ikona
Gelato

Každému chutná jinak a jiná, vždy však platí, že když ji milujete, není co řešit. A je jedno, zda je vanilková, citronová, nebo s mákem. Hlavně že je vyrobena s láskou!

Eva kadavá | 25. 06. 2021

Praha

PURO Gelato

Motto tohoto podniku prozradí vše: Nejsme zmrzlina, jsme gelato! Pravé italské gelato má totiž na rozdíl od české představy o zmrzlině více mléka, méně smetany a intenzivnější chuť. Nic tu nevyrábějí do zásoby, každý den tak dostanete čerstvou nadílku. Stejně jako u ostatních kvalitních výrobců i tady platí: žádné konzervanty, dochucovadla či emulgátory. Navíc tento víkend získáte se slevovým kuponem Dny Apetit 1+1 gelato zdarma!

Nanuky Lunar

Zakladatelé Jakub a Lelí se rozhodli, že změní trh s nanuky. Nechtěli už, aby hlavní slovo hrála cena na úkor kvality a toužili po návratu poctivé řemeslné výroby a nanuků plných chuti. A to se povedlo! V roce 2018 se rozhodli vyrábět nanuky sami. Od té doby vychytali technologii, vyladili receptury a nyní si na Karlově náměstí otevřeli první pobočku. Díky tomu si v Praze už nedáte jen skvělé gelato, ale taky výborný nanuk, tak se tu stavte.

Crème de la Crème

V Praze najdete již pět poboček zmrzlináren Crème de la Crème, kde se všechny příchutě vyrábějí ručně za pomoci tradičních italských řemeslných výrobníků. Obvykle je k mání stálá nabídka až 40 druhů klasických, veganských i zdravých zmrzlin. Můžete sem také zajít na celodenní snídaně – pro případ, že zmrzliny už budete mít dost.

I zde můžete využít slevový kupon ze Dnů Apetit a získáte 1+1 zmrzlinu zdarma.

Angelato

Andělská zmrzlina je nejen mezi Pražáky pojmem. Chcete-li přinést na oslavu něco jiného než tác se zákusky, skočte do některé z poboček Angelata a nechte si zabalit pár příchutí s sebou. Nabídka se obměňuje každý měsíc a kromě nadčasových příchutí se řídí sezonou. Takže je-li angrešt, angreštují, je-li chřest, chřestují. Vždy jde však o prvotřídní suroviny jako plnotučné mléko a smetana z rodinné mlékárny na jihu Čech či 72% čokoláda z Peru.

Brno

Božský Kopeček

Jedna z nejvyhlášenějších brněnských cukráren je pověstná kávou s eko certifikací. Od jara do podzimu jsou však číslem jedna barevná vozítka brázdící centrum města, jejichž aktuální pohyb můžete sledovat na Facebooku. Nabízí čerstvou veganskou zmrzlinu, která v mnoha ohledech překoná tu, již jste si dali během dovolené v Itálii. Nenajdete v ní žádné složky živočišného původu, obsahuje minimum cukru a především žádnou chemii.

 

Mšeno

Cukrárna u Živných a Měšťáků

Ve Mšenu jako by se zastavil čas, co se ale týče kafe a zmrzliny, jdou s dobou a vsází na poctivost. Najdete zde nejen krásné prvorepublikové koupaliště, ale i malebnou cukrárnu u Živných a Měšťáků, kde mají skvělou točenou makovou zmrzlinu a spoustu dalších dobrot! 

Nymburk

Zmrzlinárna

Na výlet za zmrzlinou? Proč ne? A klidně až do Nymburka! Obzvlášť, když si můžete vybrat z 18 druhů smetanových zmrzlin a sorbetů dle sezonní nabídky. Přesvědčte se sami!

Kačiče

Zmrzlina 2AD

Údajně nejlepší zmrzlinu v Česku najdete v Kačici u manželů Hrivňákových. Jejich provozovnu spolehlivě poznáte podle dlouhé fronty před vchodem, která je klidně až na 10-15 minut. To čekání za to ale stojí. Majitelé zmrzlinu vyrabí z těch nejlepších dostupných surovin a na chuti je to opravdu znát.