Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

3 české značky kabelek, které oživí váš podzimní šatník

Nadčasovost, minimalismus a kvalita. Tyto vlastnosti spojují tři české značky vytvářející stylové kožené kabelky a další doplňky. Znáte už tvorbu od .about leather., Loro Oro a PBG? My vám prozradíme, jaké novinky chystají na letošní podzim.

Eliška Vrbová | 26. 09. 2020

Barbora Musilová pod autorskou značkou .about leather. uvádí novou kolekci .be sinful., kterou tvoří elegantní kabelky a ledvinky z černé kůže zdobené tepanými kříži od šperkařky Veroniky Ďuricové alias Dick Wolf. Hříšný ráz .be sinful. vychází z tématu letošního Designbloku, kterým je vášeň. Kolekce bude poprvé k vidění na Designbloku od 7. do 11. října v prostoru Gabriel Loci nedaleko Kinského zahrady na Praze 5. „Chtěla jsem zkusit svoje kabelky a ledvinky posunout novým směrem. Skvěle mi k tomu pasovala vášeň jako téma letošního Designbloku. Vznikla tak pro mě na první pohled netypická kolekce. I tak jsem ale chtěla, aby se jednalo o dobře nositelné kousky, které svým majitelkám budou v šatníku dělat radost opravdu dlouho,“ vysvětluje designérka. Tváří kampaně .be sinful. se stala Klára Issová. Jako u minulých kampaní v případě Elišky Křenkové a Jenovéfy Bokové zůstala návrhářka ve vodách své bývalé profese ve filmovém průmyslu. Kabelka a ledvinka .be sinful. budou k dostání pouze na objednávku přes aboutleather.cz nebo osobně na adrese Čechova 33, Praha 7. Vystavené budou v Showroom., Klimentská 3, Praha 1.

.about leather.

Pokud sledujete na Instagramu české módní influencerky, pak jste kabelky značky Loro Oro nemohla přehlédnout. Kabelky navržené v Česku a vyráběné v Itálii se staly už neodmyslitelnou součástí tuzemské fashion scény a nyní Loro Oro přichází s novou edicí těchto kožených skvostů. V první části edice najdete dva modely v zemitých odstínech. Oba modely jsou dostupné v hladké i croco kůži. Do kampaně k této edici značka vybrala zemité barvy a přírodní materiály, které evokují nadcházející období. S předchozí kolekcí se u Loro Oro přihlásili, stejně jako mnoho světových značek, ke zrušení sezónnosti. Nové kolekce už proto značka nechce definovat přívlastkem “jarní” nebo “podzimní”. Nadčasovost barev a tvarů zaručuje naprostou variabilitu nošení napříč ročními obdobími i událostmi. Kabelky jsou k dostání na e-shopu www.lorooro.cz.

Loro Oro

Nadcházející kolekce značky PBG je očekávanou novinkou roku. Jedná se o kabelky typu Tote bag tentokrát ve spolupráci s českou blogerkou a fotografkou Nicole Kudělkovou. „Nicole v módě propaguje udržitelnost, lokální značky a v jejím šatníku nalezneme jen nadčasové kousky. Její osobitý styl a vášeň pro módu, design a architekturu byly pro nás hlavní inspirací,“ říkají Aneta Vojtová a Tereza Mayer, tvůrčí duše značky PBG. „Spojením důmyslného zpracování s šarmem a originalitou Nicole Kudělkové vznikla nová kabelka, která vás bude doprovázet po celý den. Ke kabelce jsme navrhli i vyjímatelné psaníčko, které poslouží jako pouzdro na drobnosti i jako drobná kabelka na drink. Navíc v kolekci je ke kabelce navržen hedvábný šátek s jedinečným designem od návrhářky Anny Schwitzer,“ dodávají Aneta s Terezou. Kousky jsou vyrobené z italské kůže v barvě pudrové růžové, která byla namíchána přesně pro tuto kolekci. Kabelky PBG ve spolupráci s Nicole Kudělkovou představí na letošním Designbloku.

PBG

Související články

Móda
Nejkrásnější dárky ke Dni matek. Už víte, čím obdarujete svoji maminku?

Nejkrásnější dárky ke Dni matek. Už víte, čím obdarujete svoji maminku?

Móda
Met Gala 2024: Podívejte se na nejkrásnější róby z červeného koberce

Met Gala 2024: Podívejte se na nejkrásnější róby z červeného koberce

Móda
Blíží se období svateb. Jaké jsou největší trendy svatebních šatů pro letošní rok? 

Blíží se období svateb. Jaké jsou největší trendy svatebních šatů pro letošní rok? 

Móda
Blíží se filmový festival v Cannes: Prohlédněte si ty nejkrásnější róby z minulých ročníků

Blíží se filmový festival v Cannes: Prohlédněte si ty nejkrásnější róby z minulých ročníků