Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Soutěže

5 NEJČASTEJŠÍCH CHYB, KTERÝCH SE V ZIMĚ DOPOUŠTÍME + SOUTĚŽ

Kosmetická péče má v zimním období svá specifika. Snad i proto se často dopouštíme chyb a tápeme, co je pro naši pleť nejlepší. Víte, v čem nejčastěji chybujete vy?

redakce8739 | 7. 12. 2014

Propagace značky Nivea. Redakce neručí za obsah článku.



Balzamy_na_rty_Pure__Natural_-_mlecne_proteiny_a_med_918x2638

1.chyba: Používáte pouze lesk na rty nebo rty vůbec nechráníte

Lesk sice dodá rtům hydrataci a současně rty nádherně rozzáří, ale v mrazivých dnech  je to  málo. Rty jsou velmi citlivé, jejich kůže je křehká a tenká, a protože není ‚vybavena‘ mazovými žlázami, v zimním období velmi rychle vysychají, praskají a olupují se. „Praskání rtů často zasahuje i do kontur,“ říká MUDr. Yvonne Bergerová z BcD Clinic a doplňuje: „Bohužel pak ani při sebelepší péči nemusí dojít k úplné regeneraci a návratu do

původního stavu. A tak při opakovaném vysychání a praskání rtů mohou jemné vrásky v oblasti kontur na pleti zůstat.“ Mějte proto po ruce výživné balzámy na rty např. Labello Pure & Natural s mléčnými proteiny a medem (4,8 g, 60 Kč), balzám mějte i na nočním stolku, vždy před spaním rty namažte a jejich okolí ošetřete nočním krémem.

2.chyba: V zimě neřešíte sluneční ochranu

Intenzivni_pletovy_krem_na_opalovani_Protect__Bronze_OF_30_NIVEA_50_ml_235_Kc_1105x2126

Stejně jako si s sebou na hory berete teplejší svetr a lyžařské boty, přibalte i krémy s UV filtry, například Intenzivní pleťový krém na opalování NIVEA Protect & Bronze OF 30 (50 ml, 235 Kč). Jednak proto, že při nízkých teplotách je kůže přirozeně sušší, a především z toho důvodu, že na horách je sluneční záření intenzivnější a můžete si přivodit bolestivé spáleniny kůže. „Ač se to nezdá, i během zimních měsíců mohou mít sluneční paprsky sílu,“  upozorňuje MUDr. Yvonne Bergerová, „zvláště na horách, ve vyšších nadmořských výškách, jsou krémy s  vyššími ochrannými faktory nezbytné. Ochrání kůži před spálením a předčasným stárnutím a zabrání vzniku nevzhledných pigmentových skvrn.“

3.chyba: Vyhýbáte se hydratačním krémům

Nikdo asi neví proč, ale kolem používání hydratačních krémů v mrazivém počasí koluje fáma, že způsobují zamrznutí vody v kůži a popraskání pleti.

„Hydratační krémy jsou však vyráběny technologiemi, které v mrazu pleť nenarušují, a to ani na povrchu, ani v hlubších vrstvách,“ říká MUDr. Yvonne Bergerová, „naopak neošetřená kůže velmi rychle ztratí svou pružnost a pevnost,   poruší se její přirozená rovnováha a rychleji   stárne.

Vyzivny_hydratacni_denni_krem_AQUA_SENSATION_NIVEA_50_ml_210_Kc_1389x1181

Hydratační krémy pleti v zimě určitě neškodí – dodávají jí dostatek vlhkosti (ta pleti v zimních měsících chybí), chrání ji a dokonce dokonale udržují její hydrataci i v nepříznivých klimatických podmínkách.“ Hledejte krémy, které nejen hydratují, ale také vyživují a obsahují ochranný faktor, např. Výživný hydratační denní krém NIVEA Aqua Sensation s bambuckým máslem a speciální hloubkovou hydratační technologií OF 15 (50 ml, 200 Kč).

4.chyba: Červeným žilkám nevěnujete pozornost

Začervenání pleti většinou souvisí s emocemi, napětím, stresem či konzumací jídla a alkoholu, kdy se krevní cévy v pleti rychle rozšíří. Objevuje se i v zimním období při prudkém přechodu ze zimy do tepla a naopak. „Každý z nás se s tím občas potýká, obvykle jen kůže zčervená a po chvíli vybledne,“ říká MUDr. Yvonne Bergerová.

Vyzivny_denni_krem_Aqua_Effect_2480x2822

„U citlivější pleti se však často stává, že drobné cévky popraskají, a pak na povrch pleti prosvítají a jsou stále viditelné. Vzhledem k tomu, že vznik popraskaných žilek je velmi často i dědičným problémem, je prevence jediným receptem, jak stav pleti zlepšit a vznik nevzhledných projevů oddálit.“ Účinným řešením je i používání mastnějších krémů. Pleť dostatečně ochrání – zlepší její izolační vlastnosti, a tak zabrání začervenání a dalšímu praskání žilek. Do ochranného štítu zahalí pleť například NIVEA Aqua Effect s mandlovým olejem (50 ml, 150 Kč). Omega-3 mastné kyseliny mandlového oleje jsou velmi podobné lipidům, jež tvoří přirozenou ochrannou bariéru pleti, a tak mohou tuto bariéru ještě zesilovat.

5.chyba: Nepoužíváte pleťové masky

Jakmile venkovní teplota poklesne k 5 °C, mazové žlázky zpomalí svou činnost a kůže je pak mnohem sušší než v jiném období roku. „A to se týká jak pleti obličeje, tak i pokožky těla. I když je ukrytá pod oblečením, přesto ji zima negativně ovlivňuje. V zimním období je proto vhodné  vyměnit lehčí krémy za hutnější a určitě doporučuji každodenní péči jednou týdně obohatit o pleťovou masku,“ zdůrazňuje MUDr. Yvonne Bergerová. Pokožku hýčkejte různými oleji, másly či mléky, vyzkoušejte např. Tělové suflé NIVEA Smooth Sensation s vysokým podílem lipidů a bambuckým máslem (300 ml, 165 Kč) a pleti obličeje dopřejte vyživující medovou masku NIVEA (2x 7,5 ml, 39 Kč).

Telove_sufle_Smooth_Sensation_NIVEA_300_ml_165_Kc_1913x1772

Soutěž o 12 balíčků v hodnotě 880 Kč. Stačí odpovědět na soutěžní otázku:

Jak se jmenuje důležitá složka mandlového oleje v péči o pleť?

a) alfa omega kyseliny
b) Omega 3 mastné kyseliny
c) koenzym Q10

Odpověď pošlete na e-mail: [email protected] Do e-mailu uveďte celé jméno, adresu a telefon.


Předmět e-mailu: "Nivea". Vyhrává každý 100. soutěžící, který správně odpoví na soutěžní otázku.

Odesláním formuláře souhlasíte s všeobecnými podmínkami a také podmínkami užívání internetových stránek.

Související články

Krása

<span>Redakční tipy na produkty pro pevnější pleť: Kvalitní pořídíte za pár stovek i v drogerii</span>

Redakční tipy na produkty pro pevnější pleť: Kvalitní pořídíte za pár stovek i v drogerii

Zdraví

<span>Lepší hubnutí i omlazení pleti: 5 důvodů, proč byste ráno měla pít vodu nalačno</span>

Lepší hubnutí i omlazení pleti: 5 důvodů, proč byste ráno měla pít vodu nalačno

Zábava

<span>Kam v květnu vyrazit s rodinou za kulturou? Přinášíme 5 tipů na nejlepší akce</span>

Kam v květnu vyrazit s rodinou za kulturou? Přinášíme 5 tipů na nejlepší akce

Dobrý nápad

<span>KVÍZ: Víte, jak na vás působí barvy, kterými máte doma vymalováno?</span>

KVÍZ: Víte, jak na vás působí barvy, kterými máte doma vymalováno?