Reklama

Proměna: Svěží vítr v jídleně

Díky výhře v naší soutěži má Eva Jakubcová novou jídelnu a obývací pokoj, kde si severský styl podává ruku se staletím prověřeným nábytkem z ohýbaného dřeva.
Napsala Tereza Pavcová Vydáno 19. prosinec 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Proměna: Svěží vítr v jídleně

V čem byl problém

Jídelní stůl byl jedním čelem přiražený k oknu, částečně blokoval průchod z kuchyně a zároveň nabízel méně prostoru pro sedící strávníky. Skříň zase jako by spíš patřila do ložnice. Především se ale ani jeden z kusů nehodil ke zbytku vybavení nově zrekonstruovaného bytu.

Naše řešení

Skříň nahradily vzdušnější dřevěné boxy, jídelnímu koutu teď vévodí zbrusu nový stůl otočený o 90° a kolem něj stojí čtyři stylové židle ze světlejšího dřeva, které do bytu lépe zapadnou než ty původní. Staré židle Ton dostaly nový nátěr a díky němu chytly druhý dech, na okně přibyly dekorace a závěsy, které obyčejný výhled proměnily v designový obraz.

Výhra

60 000 Kč

Nákupní košík

Ton 55 340 Kč

Nordicday 25 205 Kč

Nábytek 13 137 Kč

Doplňky 15 606 Kč

Celkem 109 288 Kč

Doma už dvě staré tonky mám, takže by jim to tu, myslím, spolu slušelo,“ napsala Eva Jakubcová v dopise, díky němuž nakonec soutěž vyhrála. Byt v domě ze čtyřicátých let, kde s přítelem bydlí, byl tou dobou čerstvě po kompletní rekonstrukci, a jeho tvář teprve vznikala.

Snimek_obrazovky_2014-12-19_v_15.38.12

PŘED

Snimek_obrazovky_2014-12-19_v_15.35.08

PO

V jednom ale měli noví obyvatelé jasno ‒ že chtějí bydlet na místě nezahlceném nábytkem, dekoracemi ani barvami. A tak i když při zařizování míchali staré kousky, jako jsou křesla v obývacím pokoji, opravená kredenc stojící dnes vedle jídelního stolu nebo právě původní elegantní židle Ton, s těmi novými, neomylně směřovali k severskému stylu bydlení.

Snimek_obrazovky_2014-12-19_v_15.36.58

Bílou zeď zabydlete tak, že na ni pověsíte obrázky v jednoduchých rámech. Mohou to být grafiky, texty nebo rodinné fotky, které se tak stanou součástí vaší osobní galerie. Vlepit je můžete také dovnitř otevřených boxů nebo naopak na dvířka zavřených skříněk, případně jimi ozdobit okno. Černobílé provedení je stylově sjednotí, a nebude tak hrát roli, jestli jde o krajinky, nebo portréty z dovolené.

Snimek_obrazovky_2014-12-19_v_15.36.34

„Židle Merano z výhry sem skvěle zapadly, k nim jsme pak s Evou společně dolaďovaly nový lustr nad stůl a také boxy nad pracovní stůl,“ říká interiérová designérka Janka Murínová, která celé proměně velela. Pracovní kout původně chtěla zrušit, nakonec se ale s Evou dohodly, že zůstane, kde je. „Z estetického hlediska to úplně chápu,“ doplňuje Eva, „jenže prakticky pro něj jinde v bytě nebylo šikovné místo, kde by mohl zůstat natrvalo.“

Snimek_obrazovky_2014-12-19_v_15.35.25

Snimek_obrazovky_2014-12-19_v_15.35.40

Janka ho proto alespoň oživila fotkami Evy a jejího přítele, a další fotografie rozmístila jinde v prostoru. „Později je doplní ještě další obrazy na stěně za pohovkou. A černobílé fotky dodávají chladněji laděnému prostoru osobitější atmosféru.“

Snimek_obrazovky_2014-12-19_v_15.36.04Snimek_obrazovky_2014-12-19_v_15.36.21Snimek_obrazovky_2014-12-19_v_15.37.45_copy_copy
Číst 2509 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:27
Kupte si nové číslo online, doručíme jej expres až k vám domů a bez poštovného! PŘEDPLATIT

Další články

Reklama