Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

4 zkrášlující tipy, které můžete dělat během dovolené

A je to tady - volno, na které jste se celý rok těšila. Přijeďte z dovolené nejenom odpočatější, ale ještě krásnější. Víme, jak na to. Snadno a účinně:

Soňa Kotulková | 20. 06. 2017

1. Hlavně spokojenost!
Po výtečné snídani můžete své tělo nastartovat vitaminovou bombou z čerstvě prolisované mrkvové a pomerančové šťávy, která podporuje přirozenou obnovu buněk. Chuť na sladkosti snadno zažene každodení pobyt na slunci – sluneční paprsky totiž podobně jako čokoláda podporují tvorbu hormonů štěstí.
Pocit spokojenosti a síly vám dodá i pravidelná ranní rozcvička nebo jenom procházka na svěžím vzduchu. Zaběhejte si podél mořského pobřeží nebo si zaplavte. Skvěle fungují i kolektivní sporty, třeba plážový volejbal.

2. Maska jako záchana
Právě v létě pokožka nejvíc trpí dehydratací. Pomůžou intenzivní hydratační masky. K dočerpání vody do pleti využijte polední siestu, pohodlně se usaďte do křesla a na celý obličej naneste již hotovou nebo vlastnoručně vyrobenou masku. Zužitkujte přezrálé meruňky, rozmačkejte dužinu na kaši, naneste ji na předem vyčištěný obličej a nechte 20 minut působit. Pozor ale - ne každému toto musí sedět a tak meruňky nejprve otestujte na svém zápěstí.
Tuto masku si můžete připravit před odchodem na pláž a nejprve ji dejte na pár minut do lednice. Skvěle pak uleví sluncem rozpálené pleti!

3. Vsaďte na olej
Místo krásných vlasů přesušená sláma – za to také může léto, koupání, moře a slunce. Dříve než vyrazíte na pláž, vetřete si do vlasů olej nebo speciální olejový ochranný přípravek, který jim poskytne ochranný štít proti vysoušení. Na pláži se bude zdát, že máte vlasy mokré
a až tento zábal večer spláchnete, rychle zapomenete, že jste se přes den cítila jako topinka. Jednou za týden se vyplatí podstoupit i časově náročnejší ošetření regenerační maskou, nebo zkuste speciální termo-kúru: do běžné vlasové masky přimíchejte lžíci olivového nebo kokosového oleje a aplikujte směs na vlhké vlasy. Celou hlavu pak na 15 až 20 minut zabalte do do nahřátého ručníku. A ještě jeden tip - vlasy získají větší lesk, když je na závěr opláchnete studenou vodou s citronovou šťávou.

4. Ranní masáž
Před ranní sprchou vašemu tělu prospěje důkladná masáž sisalovou rukavicí, která prokrví a lehce rozzáří matnou pokožku. Začněte vždy u nohou a pomalu postupujte směrem nahoru. Ruce a nohy přejíždějte podélně, břicho a záda krouživými pohyby směrem k srdci. Po ozdravné masáži vás zaručeně probudí i osvěží střídavě teplá a studená sprcha. Lenošení na pláži si můžete zpestřit nenáročným peelingem všudypřítomným jemným pískem. Před použitím raději písek důkladně prohlédněte, aby náhodou neobsahoval nějaké nečistoty, člověk nikdy neví. Nakonec své tělo ponořte do slané mořské vody. Sůl totiž očištěnou pleť spolehlivě vydezinfikuje.

 

Související články