Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Enamel, ruthenium a sůl s pepřem: Objevte nejzajímavější šperkařské trendy

Módní trendy jsou proměnlivé a nestálé jako vítr, proto mnoho žen raději spoléhá na vlastní vkus a styl. Přesto však existují výjimečné návrhy, jejichž oblíbenost naopak stále narůstá, a které tak mají potenciál proměnit se v nestárnoucí klasiku.

Promotion | 19. 08. 2019

V následujícím článku jsme pro vás vybrali inspirativní šperkařské trendy, které všechny tyto předpoklady splňují, a mohou se tak stát skvělým a nadčasovým oživením vaší sbírky. 

Enamelové šperky

Šperky s enamelem neboli smaltem jsou ideálním způsobem, jak do vaší šperkovnice dodat pestré barvy a originální motivy. Velmi oblíbená je ale také méně nápadná, zato nadčasově elegantní opálová variace. Tyto klenoty jsou navíc nejen krásné, ale také tvrdé a odolné vůči vysokým teplotám i korozi, takže se můžete spolehnout na jejich výdrž. Nakonec nezapomínejte, že enamelové prvky vypadají velmi dobře i na pánských špercích, třeba jimi můžete na zakázku nechat ozdobit manžetové knoflíčky.

Černé ruthenium

Že černá může být novou zlatou si uvědomíte při pohledu na šperky potažené rutheniem. Tento tmavý kov dodá klenotům prudce elegantní a neobyčejný vzhled. Kovové tóny ruthenia se perfektně hodí nejen k jednoduchým třpytivým diamantům či zirkonům, ale také k široké škále barevných drahokamů.

eppi

Diamanty salt and pepper

Milujete diamanty, ale jednobarevnost už vás nudí? Vyzkoušejte strakaté kousky, které se stávají hitem posledních let, zejména ty ve stylu salt and pepper. Proč byly takto pojmenovány poznáte hned na první pohled; tyto kameny opravdu vypadají, že do jejich nitra někdo vysypal koření. Hodí se například ke šperkům z bílého zlata, neboť právě s tímto kovem tvoří velmi jemnou a elegantní kombinaci.

eppi

Svatební originalita

Na závěr máme i tip pro zamilované páry. Muži, kteří chtějí obdarovat svou nastávající originálním zásnubním prstenem a zároveň ušetřit čas a starosti s jeho laděním ke snubnímu prstenu, mají ideální příležitost pořídit svatební sety. Tyto kombinace snubního a zásnubního kroužku jsou zárukou dokonalé souhry, neboť je klenotníci navrhují dohromady.

Dalším výrazným trendem na poli svatebních šperků jsou atypické snubní prsteny pro páry, které touží vystoupit z davu. V nabídce můžete nalézt klenoty se vzorovaným povrchem, vyříznutými motivy, ale i velmi výrazné modely s reliéfním povrchem.