Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Instantní kouzlo aneb Proč si pořídit polaroid?

Říkáte si, že vybrat jednotlivé snímky, vytisknout je a založit do alba zabere spoustu času? Ne, když máte polaroid!

Promotion | 31. 10. 2018

Přiznejte se, kdo z vás si v dnešní době tiskne fotky do alba? Fotíme kde co na tisíc způsobů, fotek máme plné telefony, ale fyzicky v ruce je drží málokdo. Přitom prohlížet si rodinná fotoalba má stále své kouzlo, které vám obrazovka telefonu nenahradí.

Naštěstí se do módy vrátily polaroidy, ze kterých máte v ruce fotku prakticky ihned. Nás osobně baví ta chvilka napětí, než se snímek vybarví. Radost z povedené fotky je pak o to větší. V minulosti polaroidem rád fotil např. Andy Warhol. Ten podstatu fotky vystihl v jedné krásné větě: „Fotka pro mě znamená to, že vím, kde jsem každičkou chvíli byl. To je důvod, proč fotím. Je to takový vizuální deník“ Dnešní generace by si možná myslela, že mluví o InstaStories, ale milovníci retra a skutečných věcí si nevystačí s fotkou, která za 24 hodin zmizí někam do kyberprostoru.

instax

Polaroid není jen fotoaparát, je to spíše životní styl - instantní svět, instantní život.“ říkají majitelé obchodu Polagraph, kde si instantní fotoaparáty můžete pořídit. A pokud se nemůžete rozhodnout který, můžete si je pouze za cenu filmů zdarma půjčit a vyzkoušet. Rádi vám zde poradí, který polaroid je pro vás ten pravý. Existuje jich totiž spoustu. Nejen, že si můžete vybrat mezi různými velikostmi, instantní foťáky jsou dnes i skvělými módními doplňky. Vyrábí se v několika barvách, a to může být při výběru ten největší oříšek. Zejména pro ženy. My se zamilovali do Instax Square SQ6 v krásné barvě Blush Gold. Je elegantní, stylový a fotky z něj jsou ve formátu čtverce, takže jako z Instagramu. Menší, o to roztomilejší fotky, které se vám vejdou třeba do peněženky, vám vytvoří Instax Mini 9. Ty se vyrábí ve sladkých pastelových barvách. A pokud toužíte po větších fotkách, Instax Wide 300 v retro provedení je přímo pro vás.

Milujeme tu tajuplnost instantního materiálu, půvab chemické reakce a kouzlo okamžiku.“ Pokud to máte stejně, jako majitelé obchodu Polagraph, neváhejte a pro jeden polaroid si k nim skočte. Navíc můžete nakoupit se slevou! Stačí do objednávky vložit kód pola_marianne a získáte slevu 5 %.