Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

MUDr. Ján Pilka z Aesthevita: Proč se nebát liposukce

Léto se blíží, a s ním i plavková sezóna. Jako každý rok na poslední chvíli doháníte, co se dá, abyste na pláži svými křivkami okouzlila?

Redakce Marianne | 24. 04. 2016

Dáváte si do těla, sportujete, ale jsou partie, které ne a ne zhubnout? Z reklam na nás vyskakují zaručené metody, jak zhubnout, reklamy na různá neinvazivní ošetření, na zaručené liposukce. Jak se v tom všem zorientovat?

 „Liposukce problémových partií je žádaná zejména v jarních měsících, a to z důvodu blížící se "plavkové" sezóny,“ říká MUDr. Ján Pilka z kliniky plastické chirurgie Aesthevita.

Podle jeho slov je potřeba čtenářkám objasnit, že neinvazivní liposukce neexistuje. A ti, kteří spojení neinvazivní liposukce používají, vlastně klamou. Liposukce (neboli odsátí tuku) je vždy invazivní a na rozdíl od jiných “zaručených metod” po ní opravdu výsledky uvidíte.

Aesthevita liposukce Bodytite

Vibrační, laserová, tumescenční… Jakou vybrat?

Klasická liposukce:

  • klasická liposukce odsaje tuk, ubere na objemu a vytvarovaná postava bude v oblečení vypadat skvěle. Co ale neřeší je vzhled a kvalita kůže nad odsávanou oblastí, nevýhodou tedy je, že nedokáže pracovat s pokožkou,
  • po klasické liposukci se může stát, že zůstane povolená kůže s asymetriemi,
  • doba rekonvalescence se pohybuje mezi 3-4 týdny a musíte počítat i s otoky a modřinami,
  • liposukce je bezpečnou metodou, ale nesmí ji podstupovat lidé, kteří mají vážné onemocnění zabraňující estetické operaci v celkové anestezii.

Lidé se čím dál tím více zajímají o šetrnější metody, kterou je jednoznačně radiofrekvenční metoda liposukce zvaná Body Tite.

Klinika Aesthevita liposukce klasicka nebo BodyTite

Oproti klasické liposukci má další výhody, které jsou pro klienty klíčové při rozhodování, zda podstoupit klasickou liposukci nebo radiofrekvenční liposukci BodyTite.

Liposukce BodyTite - radiofrekvenční liposukce a její výhody

“Liposukční metoda BodyTite je vhodná pro ženy s povolenou kůží, například po porodu,” dodává MUDr. Ján Pilka.

Proč zvolit metodu BodyTite před klasickou liposukcí?

  • Zaručuje jednotné tvarování - BodyTite lépe lokalizuje a koncentruje energii, prohřívání kůže a podkoží je tak rovnoměrné. Toto vše má pak vliv na jednotné tvarování.
  • Vypíná pokožku -  a to díky radiofrekvenční energii, takže ženy mohou dát sbohem nenáviděné celulitidě.
  • Minimální otoky a podlitiny - oproti klasické liposukci jsou minimální a doba regenerace se tak zkracuje.
  • Je vhodná pro ženy i muže.
  • Doba rekonvalescence je 2-3 týdny, otoky a modřiny se vstřebají do 3-4 týdnů.
  • Operace trvá dle rozsahu 1,5 až 3 hodiny

Klinika Aesthevita liposukce bodytite

Jak liposukce metodou BodyTite vlastně probíhá?

„V první fázi je tuková tkáň v odsávané partii napuštěna tumescenčním roztokem, který díky speciálnímu složení zmenšuje riziko případných nerovností, usnadňuje odsávání tuku, ale také redukuje krvácení, což má za následek menší pooperační modřiny,“ popisuje MUDr. Ján Pilka z kliniky Aesthevita.

Po napuštění tumescenčním roztokem může začít samotné odsávání tuku pomocí speciální kanyly, která odsává tuk a zároveň je na jejím konci vnitřní elektroda, která vytváří vyšší teplotu. Ta má na starosti rozehřívání tuku a koagulaci.

Na povrchu kůže pracuje vnější elektroda, která vytváří nižší teplotu, což způsobuje vypnutí a vyhlazení pokožky. Mezi vnitřní elektrodou (kanylou) a vnější elektrodou vzniká radiofrekvenční energie. Po dokončení liposukce BodyTite je klientovi oblečeno stahovací pooperační prádlo.

bodytite

Pro koho je tato metoda vhodná?

Metodou BodyTite mohou být ošetřeny jak ženy, tak i muži, avšak s realistickým očekáváním.

„Stejně jako při běžné liposukci i zde platí, že není metodou určenou k redukci hmotnosti, ale pomůže Vám dotvarovat postavu a přiblížit ji Vašim vysněným křivkám,“ dodává MUDr. Ján Pilka, který se plastickou chirurgií zabývá přes 10 let.

Podívejte se na další ukázku před a po liposukci BodyTite zde

Už delší dobu uvažujete o tom, že zamíříte na konzultaci k plastickému chirurgovi? Zkuste nezávaznou konzultaci na klinice Aesthevita.

Klinika Aesthevita Praha

„S lékařem proberete různé metody a vyberete tu, která by byla pro vás nejvhodnější. Naší filozofií je to, že nikoho do ničeho nenutíme, po konzultaci si budete moci vše v doma rozmyslet. Nejsme továrna na krásu, ale zakládáme si na individuální přístupu a komorním prostředí,“ dodává Pilka.

Kliniku Aesthevita najdete v Praze a Karlových Varech.

Více o klinice Aesthevita najdete zde.

Chci se objednat na nezávaznou konzultaci, jak na to?

Způsobů je několik. Buď vyplňte kontaktní formulář, nebo na kliniku Aesthevita zavolejte nebo napište - kontakty na kliniku Aesthevita najdete zde.

 

 

Související články