Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Naučte se cizí jazyk efektivně

Taky někdy litujete, že jste se v mládí nenaučili třeba německy? Nezoufejte, nikdy není pozdě na to, začít navštěvovat jazykové kurzy.

Promotion | 13. 08. 2018

Čím jsme starší, tím hůř se učíme nové věci. Jsme pomalejší a zapamatovat si nové poznatky je často pěkně těžké. Pravdou je, že nám mozek neslouží tak, jako když nám bylo dvacet. Nenechte se tím odradit. Věk není překážkou, záleží pouze na tom, vybrat správné metody výuky s ohledem na věkovou kategorii. Učit se v dospělosti má dokonce i spoustu výhod.

Kolik vám je let není důležité ani když se chcete naučit cizí jazyk. ,,S jazyky se má začít co nejdříve, ale pokud jednou prošvihnete učit se v mládí, není to žádné drama. Budete mít výhody, které děti nemají, nadhled a zkušenost, díky kterým se můžete jazyk naučit v mnohem kratší době.“ Říká Iva Janovská, majitelka jazykového centra German Training Center, které se specializuje na výuku německého jazyka.

Řada dospělých má špatnou zkušenost s jazykovými kurzy. Často jsou ve stejné skupině s mladými studenty, se kterými nedokáží udržet tempo. Kvůli tomu pak na výuku cizího jazyka zanevřou. V GTC je jedno jak dlouho jste ze školních lavic. Kurzy jsou zde zaměřeny na starší studenty a s ohledem na jejich věk se výuka dotýká i témat, která jsou pro ně zajímavá a vhodná. Můžete se tak naučit německy mluvit o cestování, partnerských vztazích, zaměstnání, rodině, ale třeba i vážnějších tématech, která se mladých ještě tolik netýkají.

GTC

,,Učím ráda, protože mí klienti jsou skvělí a zajímaví – aktivní, zvídaví, otevření novému. Bez ohledu na to, zda je jim 25, 45 či 65 let. Čím jsou starší, tím víc jsou v pohodě. Kurzy tak mají skvělou atmosféru.“ dodává majitelka German Training Center.

Ve škole nás bohužel neučili, jak se učit. Když si stále v hlavě opakujeme „musím se to naučit“, „musím si to zapamatovat“, výsledkem je pravý opak. To, že náš mozek není už trénovaný je přirozený vývoj, protože se neučíme tak pravidelně, jako ve škole. Iva Janovská se otázce, jak si věci snadno zapamatovat, věnuje intenzivně. „Sama nejsem schopná se něco naučit „nazpaměť“. Po testování různých metod a doporučení jsem nalezla způsob, který funguje přirozeně, bez velké námahy. Tento způsob představujeme i klientům. Vedle toho používáme v hodinách další prostředky a cvičení, které zapamatování výrazně pomáhají. Zapamatování je významnou částí našich lekcí a klienty povzbuzujeme při nalezení vlastního, optimálního způsobu.“

Bez znalosti cizích jazyků se v dnešní době těžko obejdete. Přestaňte se vymlouvat na věk. Teď je ideální doba na registraci do zářijových/říjnových kurzů. Jsou tam poslední volná místa, která čekají právě na vás!