Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Připravte svou pleť pro sváteční období

Studený vzduch dokáže dát pleti pěkně zabrat, stejně jako přechody mezi chladným venkovním a teplým vnitřním prostředím. Pleť může být sušší, podrážděná, začervenalá… a to zejména pro sváteční období nemůžeme potřebovat. U stromečku chceme být především krásné a odpočaté. Jak ale najít v předsvátečním shonu čas na péči o sebe a ještě stihnout všechno, co je potřeba? Díky několika šikovným kosmetickým pomocníkům to bude hračka.

Promotion | 13. 12. 2019

Díky studenému a suchému zimnímu vzduchu se hydratace z pleti snadno vytrácí a ta má potom tendenci vysychat a „šupinkovat“. Je na dotek hrubší, podrážděná, někdy začervenalá. Nejlepším způsobem, jak se o takovou pleť postarat, je prevence – tedy dostatečná hydratace a výživa dopředu, v průběhu celého roku. Nezapomeňte ani pravidelné čištění ráno a večer. Jestliže je pleť už podrážděná a „šupinkuje“, pomohou speciální scruby, nebo třeba masky, pleť pak bude celoročně jemná a hladká a krásně připravená i pro sváteční líčení.

Zbavit pleť přebytečné mastnoty, nečistot a odumřelých kožních buněk a je úplně jednoduché. Jak na to? Sáhnete-li po micelární vodě, rozhodně neuděláte chybu. Dále stačí vatové tamponky a několik minut času ráno a večer, které věnujeme tomu, že krouživými pohyby odstraníme z pleti vše, co tam nepatří. 

Tip: Účinným pomocníkem pro čistění pleti jsou micelární vody od L'Oréal Paris – nabízí varianty pro normální i citlivou pleť, nebo dvoufázové s obsahem oleje pro ještě účinnější odstranění výraznějšího líčení. 

hdhfdhfsh

Kromě každodenní rutiny můžete zařadit také rutinu týdenní, věnovanou hlubší očistě – zbavení pleti odumřelých kožních buněk. K tomu dokonale poslouží scruby, třeba cukrové. Vmasírujte vybraný scrub do očištěné pleti, opláchněte a potom pleť hydratujte. Už na první dotek bude pleť výrazně jemnější, a pokud si opravdu najdete čas týdně, stane se zdravější a zářivou.

Tip: Efektivním a zároveň sladkým tipem jsou scruby cukrové – můžete si je buď vyrobit doma, nebo jednoduše koupit v drogerii, jako třeba Smooth Sugars Scrubs od L'Oréal Paris. Scrub s hroznovým olejem rozjasní, scrub s obsahem semínek kiwi čistí a zamezuje vzniku černých teček a scrub s kakaovým máslem vyživuje.

kdjsjfůsjfůkj

Jestliže vaše pleť potřebuje zbavit také hlubších nedokonalostí, zmatnit nebo detoxikovat, zkuste masku. Dobrým a populárním řešením jsou masky na základě jílů, které dokáží účinně čistit póry. Masku můžete používat denně, pokud hydratuje, jinak to nepřehánějte a aplikujte ji jednou až dvakrát týdně. I po masce svou pleť ošetřete hydratačním nebo nočním krémem.

Tip: Vhodným produktem pro čištění nejrůznějších problémů pleti mohou být jílové masky Pure Clay od L'Oréal Paris. Na výběr je jak maska zmatňující, která zároveň krásně hloubkově čistí, tak detoxikační, vyhlazující a rozjasňující, nebo proti pupínkům a dalším nedokonalostem. Vybrané masky zakoupíte také v jednorázovém balení.

sdjjfksjj

O hydrataci toho bylo už řečeno mnoho a rozhodně se nevyplatí ji podceňovat. Hydratace je důležitá pro pleť v každém věku, stejně pro pleť mladou, jako pro stárnoucí. Zde ale více než jinde platí, že je třeba věnovat pozornost výběru toho správného krému nebo séra vzhledem k tipu a stavu pleti. 

Tip: Dobrým pomocníkem k hydrataci pro mladší pleť je péče Hydra Genius od L´Oréal Paris. Nabízí varianty pro pleť normální, suchou i citlivou a účinkuje až 72 hodin. 

jvdslkjklsdjg

I přes únavu a předvánoční shon se rozhodně vyplatí věnovat několik minut denně pleťové péči. Vy i vaše pleť budete v lepší kondici a ten pocit za to rozhodně stojí.