Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Rozlučka se svobodou: Jak naplánovat nezapomenutelnou party?

Svatební sezóna se kvapem blíží, přípravy svatby jsou v plném proudu, a tak je čas pomalu začít plánovat i rozlučku se svobodou. Pokud máte tu čest a jdete nevěstě za svědka, většina zařizování bude zřejmě na vás. Jak zorganizovat nezapomenutelnou party a kde s plánováním začít? Sepsali jsme malého průvodce plánováním rozlučky se svobodou, na kterou budou všichni účastníci ještě dlouho vzpomínat.

Promotion | 3. 04. 2018

Dříve se se svobodou loučili většinou jen muži. Každá si asi dovedeme představit (nebo si to raději ani představovat nechceme), co se během takových večerů odehrává. Vždy platí pravidlo "Co se stane na rozlučce se svobodu, zůstane na rozlučce se svobodou". Po vzoru amerických filmů začaly rozlučky pořádat i ženy, a to ve velkém stylu. Loučení se ale nemusí skládat ze striptéra, dekorací s pánským přirozením a kýčovitou korunkou se závojem. Jde to i vkusně a stylově.

Měl by to být den/večer plný toho, co má nevěsta ráda - oblíbené jídlo, aktivity, hudba. Hlavně by měla být obklopena svými nejlepšími kamarádkami, případně i rodinou. Na to ale pozor, pokud se nevěsta vyžívá právě v pánském striptýzu a rozlučku chce pojmout jako "tour de bar", její konzervativní maminka by z toho nemusela být nadšená.

Kdo by měl rozlučku zařídit?

Hned na začátku vyvstává otázka, kdo by měl rozlučku zorganizovat. Určitě není striktně dáno, kdo přesně by to měl být a kdo ne. Pozici organizátora by měla ale zastávat osoba, která nevěstu dobře zná. Jelikož si většinou snoubenci za své svědky volí nejlepší kamarády, plánování rozlučky tak připadá na ně. Nastávající nevěsta má vždy plnou hlavu připravování samotné svatby, a tak by se zařizováním rozlučky neměla moc zabývat. Navíc je to pro ni hezké překvapení.

Kdy a kde?

Dalším krokem je vymyslet kdy a kde se rozlučka bude odehrávat. Dohodnout se na datu bude asi jedna z těch složitějších částí plánování, obzvlášť, když se jí má zúčastnit spousta kamarádek. Základem úspěchu je tedy zvolit vhodné datum. To je nejčastěji víkend před svatbou. Odvážlivci si rozlučku střihnout klidně den před stavbou. Pokud si ale nevěsta přeje divokou party až do rána, s kocovinou by jí to na svatebních fotkách moc neslušelo.

Barbie

Téma

Jak už bylo řečeno, party by měla být nezapomenutelná. Jak z ní udělat něco extra? Vymyslete jednotné téma, od kterého se budou odvíjet další detaily rozlučky (program, oblečení, dekorace apod.) Co třeba rozlučka ve stylu Barbie? S oblíbenou panenkou si během dětských let hrála snad každá žena. A přiznejme si, že je občas holčičkám závidíme i v dospělosti. Má to být holčičí večer plný zábavy, tak proč ho neudělat trochu crazy? Populární jsou dorty, které zdobí panenky Barbie nebo i Kenové, kteří místo kalhot mají jen šlehačku. Fantazii se meze nekladou, vytvořte si třeba fotokoutek, který vypadá jako krabice, ve kterých se panenky Barbie prodávají. Je to vtipné a podobně ulítlé fotky už asi v životě nevyfotíte.

Program

Dalo by se říct, že se nevěsty v rámci loučení se svobodou dělí na dvě rozdílné skupiny. Jedny touží po divokém mejdanu v barech až do rána. Takové party jsou typické pánským striptýzem, jízdou v limuzíně a litry alkoholu. Netřeba je více popisovat, zde opravdu platí "Co se stane na rozlučce se svobodu, zůstane na rozlučce se svobodou".

Ve druhé skupině jsou nevěsty, které preferují sofistikovanější zábavu a nemusí vůbec zahrnovat bary a alkohol. Existuje spousta možností, jak v tomto případě připravit večírek. Od víkendového pobytu ve wellness hotelu, společného absolvování kurzu vaření až po sportovní aktivity.

V rámci dámské jízdy do programu zařaďte i originální hry, při kterých se stoprocentně pobavíte. A nezapomeňte, při těchto hrách jde stud stranou!

Ken

Svlíkni Kena

Ať už jste zvolili téma Barbie nebo ne, jeden Ken se vždycky hodí. Stopujte, kdo ho svlékne a zase oblékne nejrychleji. Ve druhém kole si zavažte oči a oblíkejte ho poslepu. Vyberte dva nejrychlejší časy a ve finálovém kole ho svlékejte a oblékejte pusou.

Kvíz

Vyzpovídejte před rozlučkou ženicha. Ptejte se ho na fakta o nevěstě, o jejich vztahu apod. Např.:

- Kdo první řekl "miluji tě"?

- Kdo je horší řidič?

- Jaký nevěstin zvyk ženichovi leze nejvíc na nervy?

- Jaká je jeho představa nejromantičtějšího večera?

- Co spolu nevěsta a ženich nejraději dělají, když mají volný večer?

Na rozlučce se nevěsty zeptejte na stejné věci. Je zábava pozorovat nevěstu, když na něco odpoví jinak než ženich. Ale pozor, aby mezi nimi ještě nedošlo k nějakým rozbrojům.

"Kdo spíš"?

Vyrobte si každá kartičky se jmény všech účastnic rozlučky. Pak se ptejte na různé otázky např. "Kdo by spíš políbil úplně cizího člověka?" nebo ,"Kdo spíš by sám tancoval na parketu?" či "U koho je nejpravděpodobnější, že se bude vdávat jako další?". Otázky si upravte na míru, vzpomeňte si na společné zážitky a podle toho se ptejte. Možná budete překvapena, co si o vás kamarádky myslí.

Bingo

Rozdejte každé kartu s aktivitami, kde bude např.:

- Zavolej ženichovi.

- Vyfoť se s někým, kdo má na sobě bílé šaty.

- Zatancuj na stole.

- Přiměj někoho aby ti koupil drink.

Otázky si opět můžete upravit podle sebe. Splněné aktivity si postupně odškrtávejte. Ta, která splní určitý počet úkolů, vyhrává.