Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rodina a děti

Úžasné hračky pro nejmenší: díky odrážedlu připravíte dítě na jízdu na kole

Vaše batole už aktivně objevuje svět. Jestli nevíte, jak s malým raubířem ozvláštnit váš společný každodenní program, pořiďte mu odrážedlo nebo dětskou tříkolku. Prozradíme vám, proč je děti tak milují a jak jim pomohou ve vývoji.

Promotion | 3. 09. 2018

Jak zabavit batole

Už dávno to není jenom miminko zabalené v zavinovačce. Je-li vašemu miláčkovi kolem roku, pak nastal ten správný čas, pořídit mu odrážedlo nebo dětskou tříkolku. Na trhu najdete obrovský sortiment těchto hraček pro nejmenší a garantujeme vám, že se do nich zamilují nejenom oni, ale i vy.

 

Na tříkolce posílí dítě nohy a naučí se koordinovat pohyby

Jízda na odrážedle nebo tříkolce zlepší fyzickou kondici dítěte. Perfektně si procvičí motoriku a posílí svaly na nohou, protože se při jízdě musí aktivně odrážet od země nebo šlapat. Postupně zkoordinuje i pohyby rukou, protože začne aktivně zatáčet. Pořiďte mu jednoduchou tříkolku, na které se naučí šlapat, což později zúročí při jízdě na kole. Malé děti jsou jednu chvíli plné energie a vzápětí na ně padne únava a už jezdit nechtějí. Právě proto oceníte speciální madlo, které je součástí dětské tříkolky. Když už dítě nemůže, jednoduše tříkolku chytnete a dítěti v jízdě pomůžete. Zároveň budete mít vše pod kontrolou a můžete korigovat směr jízdy.

Odrážedlo

Odrážedlo pro nejmenší využije dítě venku i doma

Na procházkách se vám bude hodit i čtyřkolové odrážedlo, které šlapky vůbec nemá. Děti si na něm krásně procvičí nohy při odstrkování a vy je konečně pořádně utaháte. U holčiček i chlapců jsou z těchto hraček oblíbené hlavně malé motorky, které pořídíte v různých pestrobarevných kombinacích. Pokud nemáte problém nechat dítěti odrážedlo na hraní i doma, pak věřte, že se na něm vyřádí ještě dlouho potom, co přijdete domů z procházky.

 

Učení na kole půjde jako po másle

Ať už pořídíte tříkolku nebo odrážedlo, uděláte dobrou investici do pozdějšího učení jízdy na kole. Okolo 2 let vsaďte na dvoukolová odrážedla. Na nich si totiž děti poprvé vyzkouší držet rovnováhu. Už to nebude tak jednoduché, jako jízda na tříkolce. Učte je jemně a mějte velkou trpělivost. Chvilku potrvá, než se přestanou bát, naučí se brzdit a rychle zatáčet. Odtud už je jenom krůček k normálnímu kolu se šlapkami. S dětmi můžete jízdu trénovat kdekoli. Při cestě na nákup nebo třeba na dopravním hřišti, kde se děti zároveň naučí rozeznávat barvy na semaforu a jezdit na pravé straně v provozu s ostatními.