Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rodina a děti

Vybíráme golfky. Na co si dát pozor?

A je to tu, poslední etapa kočárkového období. Golfky. Na jednu stranu si jistě oddychnete, protože končí období těžkého, velkého a neskladného kočárku. Na stranu druhou před vámi opět stojí zdlouhavé vybírání těch pravých. My vám ho ale usnadníme a poradíme, na co si dát při nákupu golfového kočárku pozor a jaké jsou momentálně ty NEJ.

Promotion | 24. 05. 2018

Golfové kočárky jsou prostě skvělé. Snadno se s nimi manipuluje, děťátko může zvesela pozorovat okolní svět a rychle je složíte. Dobře se díky své praktické skladnosti hodí na cestování. A nemusíte se vzdát ani nákupních center, jelikož golfky nezabírají moc prostoru. Vejdete se s nimi například i do převlékací kabinky. Ve většině případů s nimi budete trávit poměrně dost času, a tak jejich výběr nepodceňujte.

Před samotným výběrem si odpovězte na důležitou otázku. Kolik kilogramů váží vaše dítko a jak je staré? Tato informace je totiž opravdu podstatná. Například dítě do dvou let by stále mělo mít polohovací zadní opěrku, aby si mohlo v kočárku dopřát spánek vleže. Naopak pro starší děti je důležité, aby měly dostatečně velký prostor na sezení a příliš se v kočárku nemačkaly.

Pokud ve vaší garáži náhodou parkuje Aston Martin, můžete k němu sladit i kočárek. Nejslavnější britský výrobce automobilů totiž navrhl i designový dětský kočárek. Jestli tedy nevíte, co s přibližně šedesáti tisíci korun, směle do něj! Ovšem ne každý chce pořizovat tak drahý kočárek, když bude stále plný drobků a fleků od přesnídávek.

Rukojeť je základ, alespoň pro vás

Věc, která sice bude miminku ukradená, ale vy za ni budete nesmírně vděční. Správná rukojeť. Jen si představte, že byste si vybrali špatnou velikost a museli se neustále hrbit. Nastavitelná rukojeť je totiž u kočárků golfového tipu spíše výjimkou. Při nákupu si tedy výšku rukojetí dobře vyzkoušejte. A pokud se rozmýšlíte, zda zvolit spojenou, nebo rozpojenou, řešení je prosté. Se spojenou rukojetí se vám bude kočárek mnohem lépe ovládat.

Pozor na kolečka

Pokud se jedná o kolečka, záleží na tom, kam s kočárkem budete vyrážet nejčastěji. Pokud na kočičí hlavy, lehká kolečka nebudou tou nejšťastnější volbou. Naopak na rovném terénu je oceníte.

Pojďme se společně kouknout, jaké typy golfek jsou momentálně v kurzu a proč.

Troje golfky, které jsou sázkou na jistotu

1. Babypoint Polo – skvělý pomocník pro každého

Hledáte golfky, se kterými budete moci vyrazit na nákup, či procházku? Pak je kočárek Babypoint Polo přesně pro vás. Tyhle golfky se lehce ovládají, nejsou zbytečně těžké a dítko v nich má dostatek pohodlí. Ovšem nedoporučujeme v nich vyrážet na horské túry a polní cesty, je to prostě typický „městský typ“.
Babypoint Polo

2. Chicco Multiway Evo 2018 – zlatá střední cesta

Jako zlatá střední cesta by se dal popsat golfový kočárek Chicco Multiway Evo 2018. Opět je vhodný jak do města, tak i do terénu. Dokonce si díky robustním kolečkům s tlumiči poradí i s kočičími hlavami. Stínicí stříška sice není tak dlouhá jako u předchozího modelu, ale nemusíte se bát, že by na vaše děťátko pálilo sluníčko. Jedinou nevýhodu lze spatřit v nižší kvalitě materiálu, ale pár let s vámi hravě zvládne.
Chicco Multiway Evo 2018

3. Inglesina Zippy Light 2018 – golfky, které složíte jednou rukou

Kočárek Inglesina Zippy Light 2018 zvládnete složit jednou rukou. A tím jeho výhody rozhodně nekončí. Váží pouze 7 kg, takže si s ním poradí opravdu každý. Opěrku lze sklopit do úplného lehu, což velmi oceníte, pokud máte doma malého spáče. Stínicí stříška má UV ochranu 50+ a je dostatečně dlouhá.

Kolečka jsou gumová a zvládnou jak lesní cestu, tak městské chodníky. Jedinou nevýhodou může být propojená rukojeť, která není spojená napevno, a může tak chvilku trvat, než si na ni zvyknete. Jinak jsou ale tyto golfky opravdu kvalitním a dobrým pomocníkem.
 Inglesina Zippy Light 2018