Promotion
Sezona hub je tady! Dejte proto přednost lesním houbám před chuťově nevýraznými žampiony.


Tento superrychlý recept musíte vyzkoušet! Ingredience jsou rozpočítané na 4 porce. Doporučujeme vám jako přílohu uvařit vroubkované penne, na nichž se omáčka krásně přichytí.

Co budeme potřebovat?

  • 200 g špeku (nebo sušené šunky)
  • 200 g čerstvých hub
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 320 g těstovin penne
  • 1 lžíce petrželové natě
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 pokrájená šalotka
  • olivový olej na smažení
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

Na olivovém oleji opečeme 200 g špeku (či sušené šunky). Zvlášť pak zpěníme na lžíci oleje nasekaný 1 stroužek česneku a 1 pokrájenou šalotku. Přidáme 200 g čerstvých hub nakrájených na plátky a opékáme 4 minuty. Směs poté osolíme a opepříme.

Vmícháme penne, 50 ml smetany ke šlehání, lžíci nasekané petrželky a lžičku čerstvého tymiánu a na talíři ozdobíme špekem.

Další chutné recepty najdete na http://www.apetitonline.cz/.