pátek, 24 duben 2015 20:45

Nedělní oběd s Karolínou: Líčka nemusí být bledá

Od: Karolína Kamberská
Bývaly doby, kdy jsem líčka znala jen z toho starého křesťanského vtipu: "Dlouhá sukně, bledá líčka - tak se pozná katolička". To proto, že naše řeznictví existenci tototo kusu hovězího masa okázale ignorovala, a tak není divu, že jsem svá první líčka ochutnala až hluboko ve středním věku.

Upečte si citronové řezy

S jarním sluncem dostáváme chuť na všechno svěží a šťavnaté. Třeba na tyto sladkokyselé citronové řezy. Nejlíp chutnají na lavičce pod rozkvetlým stro...

Nedělní oběd s Karolínou: Od jara perlím

Milé čtenářky a čtenáři, každou neděli budete na tomto místě nacházet moje postřehy o jídle. Radost ze života je jako mozaika, do které patří jídlo st...

Jehněčí kotlety s mátovou gremolátou

Jehněčí maso je jedním ze symbolů jara. Neomezute se jen na Velikonoce a užívejte si ho, dokud je v nejlepší kondici. Maso samozřejmě můžete připravit...

Nedělní oběd s Karolínou: Přišel čas sběračů!

Milé čtenářky a čtenáři, každou neděli budete na tomto místě nacházet moje postřehy o jídle. Radost ze života je jako mozaika, do které patří jídlo st...
Reklama

Star Wars v Bellevue

Vtipný gurmánský zážitek čeká příští týden návštěvníky restaurace Bellevue. Bude tam probíhat nové kolo Hvězdných válek, tedy souboje hvězdných kuchař...

Prokřupejte se k jednomu ze 300 originálních pekáčků!

Víte co vznikne spojením pečeného kuřete a brambor? Nová úžasná příchuť pečené kuře od Bohemia Chips.
Reklama

Nedělní oběd s Karolínou: Malí velikonoční gurmáni

Milé čtenářky a čtenáři, každou neděli budete na tomto místě nacházet moje postřehy o jídle. Radost ze života je jako mozaika, do které patří jídlo st...

Levandulová zmrzlina

Zaujal vás článek o jedlých kvítcích v dubnové Marianne? Zkuste si vyrobit levandulovou zmrzlinu. Používají se do ní sušené květy levandule, které sna...

Nedělní oběd s Karolínou: Můj přítel topinkovač

Dlouho jsem přemýšlela, co snídat. Mám ráda dobré muësli s jogurtem a čerstvým ovocem, ale jen v létě - v chladném období je mi z takové snídaně zima....

Nedělní oběd s Karolínou: Každá cesta má cíl

Milé čtenářky a čtenáři, každou neděli budete na tomto místě nacházet moje postřehy o jídle. Radost ze života je jako mozaika, do které patří jídlo st...

Zelená polévka

Tato polévka vypadá jako klasická špenátovka, díky pestu, olivovému oleji a parmazánu je ale cítit po Itálii. Jejím tajemstvím je nízká doba vaření, k...

Králík na hořčici

Přemýšlíte, co budete o víkendu vařit? Zkuste králíka s trochu jižní vůní. Pokud jste ho ještě nikdy neporcovali, může vás to trochu děsit, ale je to...

Nedělní oběd s Karolínou: Stokrát pesto

Milé čtenářky a čtenáři, každou neděli budete na tomto místě nacházet moje postřehy o jídle. Radost ze života je jako mozaika, do které patří jídlo st...

Jistoty ze spíže

Nepodceňujte levnou zeleninu! Brambory, česnek, zelí, červená řepa a dýně patří k levným a dostupným surovinám, ale vytvoříte z nich bezpočet mnohdy n...