sobota, 23 květen 2015 14:40

Oběd s Karolínou: První republika

Od: Karolína Kamberská
Neznám nikoho, na koho by kouzlo první republiky nepůsobilo. I veskrze moderní, technicky založení muži zjihnou, když se v televizi objeví film s Adinou Mandlovou a Oldřichem Novým, a začnou fascinovaně nasávat atmosféru té krásné doby.

Medové lívance s ořechy

Konečně můžeme mít otevřená okna a zvenčí dýchat voňavý květnový vzduch. A co k němu přidat ještě vůni lívanců? Atmosféra ospalého prázdninového podve...

Oběd s Karolínou: Můj problém s rebarborou

Rebarbora nám rostla na zahradě vždycky. Ani nevím, kdo ji tam kdysi dávno zasadil, ale fakt je, že na jaře mi její obrovské listy připomněly, že jako...

Nedělní oběd s Karolínou: Sépie, bububu!

Sépiové špagety jsem objevila díky jejich děsivosti. Přivezla mi je kamarádka, která je dostala k narozeninám v dárkovém balíčku nakoupeném v jednom o...

Uzený losos s pečeným chřestem a vajíčkem

Už jste také v obchodech zahlédli čerstvý chřest? My ano, a tak si pojďme tuto ušlechtilou zeleninu užít naplno, aby nám sezóna neproklouzla mezi prst...
Reklama

Nedělní oběd s Karolínou: Táboráku plápolej

Meteorologové nám slibují teplotně nadpůrměrný květen. Nemám naštěstí stodolu, a tak mi přísloví "studený máj, v stodole ráj" může být ukradené. Budu...

Líná snídaně: pochutnejte si na sýrové terině!

Předpověď počasí straší, že bude celý víkend pršet? Připravte si v pátek večer sýrovou terinu, a sobotu zahajte dlouhou snídaní v županu. Přece nebude...
Reklama

Nedělní oběd s Karolínou: Líčka nemusí být bledá

Bývaly doby, kdy jsem líčka znala jen z toho starého křesťanského vtipu: "Dlouhá sukně, bledá líčka - tak se pozná katolička". To proto, že naše řezni...

Upečte si citronové řezy

S jarním sluncem dostáváme chuť na všechno svěží a šťavnaté. Třeba na tyto sladkokyselé citronové řezy. Nejlíp chutnají na lavičce pod rozkvetlým stro...

Nedělní oběd s Karolínou: Od jara perlím

Milé čtenářky a čtenáři, každou neděli budete na tomto místě nacházet moje postřehy o jídle. Radost ze života je jako mozaika, do které patří jídlo st...

Jehněčí kotlety s mátovou gremolátou

Jehněčí maso je jedním ze symbolů jara. Neomezute se jen na Velikonoce a užívejte si ho, dokud je v nejlepší kondici. Maso samozřejmě můžete připravit...

Nedělní oběd s Karolínou: Přišel čas sběračů!

Milé čtenářky a čtenáři, každou neděli budete na tomto místě nacházet moje postřehy o jídle. Radost ze života je jako mozaika, do které patří jídlo st...

Star Wars v Bellevue

Vtipný gurmánský zážitek čeká příští týden návštěvníky restaurace Bellevue. Bude tam probíhat nové kolo Hvězdných válek, tedy souboje hvězdných kuchař...

Nedělní oběd s Karolínou: Malí velikonoční gurmáni

Milé čtenářky a čtenáři, každou neděli budete na tomto místě nacházet moje postřehy o jídle. Radost ze života je jako mozaika, do které patří jídlo st...

Levandulová zmrzlina

Zaujal vás článek o jedlých kvítcích v dubnové Marianne? Zkuste si vyrobit levandulovou zmrzlinu. Používají se do ní sušené květy levandule, které sna...