středa, 01 červenec 2015 10:48

Takhle musíte letos v létě servírovat meloun

Od: Aneta Benešová
Léto konečně začalo, a to nejen v kalendáři, ale i na rtutích teploměrů. A co je absolutním ztělesněním letního občerstvení? Meloun! Tohle ovoce má rád téměř každý, ovšem ne každý jej umí správně naservírovat. Podívejte se na naše tipy a servírujte letos meloun beze skvrn, lepení a s nápadem.

Oběd s Karolínou: Smažím jen v létě

Je to divné, že, smažit v létě? Většina z nás v létě přechází na lehounká těstovinová jídla, saláty a grilovanou zeleninu... Já jdu ale proti proudu,...

Křupavý letní salát

Tip na lehkou svěží večeři, ideální pro tyto dny!

Oběd s Karolínou: Košíčkománie!

Košíčky všech druhů, tvarů i velikostí mají v sobě něco letního a starosvětského. Proutěný košík, se kterým za červnového sobotního rána vyrážíte na t...

Doplňky stravy pro ženy - tip na 3 podle různých životních období

Téma ženy je věčné. Opěvují je zpěváci ve svých písních, filmaři o nich točí filmy a dokumenty a z historického hlediska prošlo postavení ženy ve spol...
Reklama

Oběd s Karolínou: Přímluva za syrové jahody

Malé holčičky často řeší otázku, co mají nejradši. Nejlepší kamarádka, nejoblíbenější barva, nejkrásnější tričko. Když trošku povyrostou, dojde jim že...

Kuře s citronem a česnekem

Kombinace kuřete a citrusů je oblíbená v celém Středomoří. Neseženete-li nestříkané citrony, zbavte ty běžné slupky, jen počítejte s tím, že tak troch...
Reklama

Oběd s Karolínou: Levandulová

Někdy váhám, jestli kouzlo, kterým na nás levandule působí, je vyvoláno nostalgickými vzpomínkami na provoněné prádlo v prababiččině skříni - a nebo u...

Oběd s Karolínou: První republika

Neznám nikoho, na koho by kouzlo první republiky nepůsobilo. I veskrze moderní, technicky založení muži zjihnou, když se v televizi objeví film s Adin...

Medové lívance s ořechy

Konečně můžeme mít otevřená okna a zvenčí dýchat voňavý květnový vzduch. A co k němu přidat ještě vůni lívanců? Atmosféra ospalého prázdninového podve...

Oběd s Karolínou: Můj problém s rebarborou

Rebarbora nám rostla na zahradě vždycky. Ani nevím, kdo ji tam kdysi dávno zasadil, ale fakt je, že na jaře mi její obrovské listy připomněly, že jako...

Nedělní oběd s Karolínou: Sépie, bububu!

Sépiové špagety jsem objevila díky jejich děsivosti. Přivezla mi je kamarádka, která je dostala k narozeninám v dárkovém balíčku nakoupeném v jednom o...

Uzený losos s pečeným chřestem a vajíčkem

Už jste také v obchodech zahlédli čerstvý chřest? My ano, a tak si pojďme tuto ušlechtilou zeleninu užít naplno, aby nám sezóna neproklouzla mezi prst...

Nedělní oběd s Karolínou: Táboráku plápolej

Meteorologové nám slibují teplotně nadpůrměrný květen. Nemám naštěstí stodolu, a tak mi přísloví "studený máj, v stodole ráj" může být ukradené. Budu...

Líná snídaně: pochutnejte si na sýrové terině!

Předpověď počasí straší, že bude celý víkend pršet? Připravte si v pátek večer sýrovou terinu, a sobotu zahajte dlouhou snídaní v županu. Přece nebude...