neděle, 19 duben 2015 09:31

Nedělní oběd s Karolínou: Od jara perlím

Od: Karolína Kamberská
Milé čtenářky a čtenáři, každou neděli budete na tomto místě nacházet moje postřehy o jídle. Radost ze života je jako mozaika, do které patří jídlo stejně jako procházky po lese nebo posezení s kamarády u skleničky. Když s láskou skládáte sklíčko ke sklíčku, je vám krásně. Každou neděli přidám do mozaiky další barvu, ať už je to zajímavé jídlo, nová hospůdka u řeky, a nebo obchod kde jsem koupila nečekanou lahůdku. Dobrou chuť!

Jehněčí kotlety s mátovou gremolátou

Jehněčí maso je jedním ze symbolů jara. Neomezute se jen na Velikonoce a užívejte si ho, dokud je v nejlepší kondici. Maso samozřejmě můžete připravit...

Nedělní oběd s Karolínou: Přišel čas sběračů!

Milé čtenářky a čtenáři, každou neděli budete na tomto místě nacházet moje postřehy o jídle. Radost ze života je jako mozaika, do které patří jídlo st...

Star Wars v Bellevue

Vtipný gurmánský zážitek čeká příští týden návštěvníky restaurace Bellevue. Bude tam probíhat nové kolo Hvězdných válek, tedy souboje hvězdných kuchař...

Prokřupejte se k jednomu ze 300 originálních pekáčků!

Víte co vznikne spojením pečeného kuřete a brambor? Nová úžasná příchuť pečené kuře od Bohemia Chips.
Reklama

Nedělní oběd s Karolínou: Malí velikonoční gurmáni

Milé čtenářky a čtenáři, každou neděli budete na tomto místě nacházet moje postřehy o jídle. Radost ze života je jako mozaika, do které patří jídlo st...

Levandulová zmrzlina

Zaujal vás článek o jedlých kvítcích v dubnové Marianne? Zkuste si vyrobit levandulovou zmrzlinu. Používají se do ní sušené květy levandule, které sna...
Reklama

Nedělní oběd s Karolínou: Můj přítel topinkovač

Dlouho jsem přemýšlela, co snídat. Mám ráda dobré muësli s jogurtem a čerstvým ovocem, ale jen v létě - v chladném období je mi z takové snídaně zima....

Nedělní oběd s Karolínou: Každá cesta má cíl

Milé čtenářky a čtenáři, každou neděli budete na tomto místě nacházet moje postřehy o jídle. Radost ze života je jako mozaika, do které patří jídlo st...

Zelená polévka

Tato polévka vypadá jako klasická špenátovka, díky pestu, olivovému oleji a parmazánu je ale cítit po Itálii. Jejím tajemstvím je nízká doba vaření, k...

Králík na hořčici

Přemýšlíte, co budete o víkendu vařit? Zkuste králíka s trochu jižní vůní. Pokud jste ho ještě nikdy neporcovali, může vás to trochu děsit, ale je to...

Nedělní oběd s Karolínou: Stokrát pesto

Milé čtenářky a čtenáři, každou neděli budete na tomto místě nacházet moje postřehy o jídle. Radost ze života je jako mozaika, do které patří jídlo st...

Jistoty ze spíže

Nepodceňujte levnou zeleninu! Brambory, česnek, zelí, červená řepa a dýně patří k levným a dostupným surovinám, ale vytvoříte z nich bezpočet mnohdy n...

Pomeranče plněné vanilkovým krémem

Zkuste se po dlouhé zimě osvěžit tímto okouzlujícíím nahořklým dezertem, který je vzpomínkou na časy našich prababiček. Doporučujeme servírovat na kře...

Avokádo se zázvorem

Vracíte se po zimě opět k dobré tělesné a duševní kondici? Avokádo je skvělý pomocník - je nadupané zdraví prospěšnými látkami. Zkombinujte ho se zázv...