Promotion
Tradiční zdravá zimní pochoutka. Křenu můžete přidat nebo ubrat podle vlastní chuti a odvahy. Marie Sandtnerová do salátu přidává olivový olej, ale můžete zkusit i něco jiného, třeba olej z vlašských ořechů a pár nasekaných ořechů přidat i do salátu.

Doba přípravy: 20 minut

Doba uležení: nejméně 20 minut

6 očištěných mrkví 

3 oloupaná jablka

1 lžíce strouhaného křenu

3 lžíce smetany ke šlehání

1,5 lžíce olivového oleje

šťáva z půlky citronu

1 špetka soli

1 lžička moučkového cukru

1 hlávkový salát

několik pokrájených jader vlašských ořechů na ozdobu

1) Mrkve, jablka a křen nastrouhejte a smíchejte. 

2) Do mísy dejte smetanu, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a cukr a nejlépe elektrickým šlehačem ušlehejte zálivku a vmíchejte ji do zeleniny. Nechte nejméně dvacet minut uležet (klidně i přes noc), chutě se krásně prolnou.

3) Podávejte po vzoru našich prababiček na míse, vyložené listy hlávkového salátu. Na závěr salát ozdobte vlašskými ořechy.