Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Pomeranče plněné vanilkovým krémem

Zkuste se po dlouhé zimě osvěžit tímto okouzlujícíím nahořklým dezertem, který je vzpomínkou na časy našich prababiček. Doporučujeme servírovat na křehkém porcelánu a vyšívaném ubrusu...

Redakce Marianne | 4. 03. 2015

Doba přípravy: 20 minut + chlazení krému

Doba vaření: cca 10 minut

4 pomeranče

200 ml mléka

1 lžíce cukru

1 sáček vanilkového cukru

2 žloutky

1 lžíce čiré želatiny

1 lžíce vody

1 lžička rumu

200 ml smetany ke šlehání

několik lístků meduňky

1) Pomeranče opatrně rozkrojte na dvě půlky tak, abyste neporušili kůru, dužinu vyberte lžící a následně ji rozmixujte na kašičku.

2) Připravte si vodní lázeň – do většího nízkého hrnce s horkou vodou postavte jeden menší, ve kterém budete připravovat krém. Postupně v něm šlehejte mléko, cukr, vanilkový cukr a žloutky, směs by měla mírně zhoustnout. Pak sundejte z ohně a pomalu vmíchejte želatinu, kterou jste předtím rozpustili ve lžíci vody. Přimíchejte rozmixovanou pomerančovou dřeň a rum.

3) Krém nechte vychladnout a pak jím naplňte půlky pomerančů. Ušlehejte šlehačku a na každou plněnou půlku pomeranče navršte poctivou šlehačkovou čepici a ozdobte meduňkou.    

Související články

Zábava

<span>Kam v květnu vyrazit s rodinou za kulturou? Přinášíme 5 tipů na nejlepší akce</span>

Kam v květnu vyrazit s rodinou za kulturou? Přinášíme 5 tipů na nejlepší akce

Dobrý nápad

<span>KVÍZ: Víte, jak na vás působí barvy, kterými máte doma vymalováno?</span>

KVÍZ: Víte, jak na vás působí barvy, kterými máte doma vymalováno?

Byt

<span>Pražský byt ze 30. let ve zbrusu novém kabátku</span>

Pražský byt ze 30. let ve zbrusu novém kabátku

Zábava

<span>KVÍZ: Jak by se vám vedlo v opakovacím testu z dějepisu pro 6. ročník ZŠ?</span>

KVÍZ: Jak by se vám vedlo v opakovacím testu z dějepisu pro 6. ročník ZŠ?