Reklama

Čokoládový fondant s chilli

Ať je váš nový rok sladký a sexy!
Napsal Karolína Kamberská Vydáno 15. prosinec 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Čokoládový fondant s chilli

Doba přípravy: 10 minut

Doba vaření: 12 minut

100 g hořké čokolády

100 g másla

3 vejce

60 g třtinového cukru

špetka chilli

2 lžíce hladké mouky

moučkový cukr a ovoce na ozdobu

1) Čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni. Vajíčka s cukrem a chilli vyšlehejte v misce do pěny, ke které pak postupně přilévejte lehce vychladlou směs čokolády s máslem. Když máte zamícháno, vmíchejte ještě mouku. 

2) Kulaté malé zapékací formičky, tzv. kokotky (pokud nemáte, využijte třeba formičky na muffiny) vymažte máslem a vysypte kakaem. Naplňte je  ze tří čtvrtin připravenou hmotou a pečte v troubě při 190 °C 9–12 minut, podle velikosti formičky – u těch muffinových stačí devět, kokotky potřebují dvanáct. Povrch fondantu se vám těsně před dopečením pěkně vyboulí, ale prostředek by měl zůstat tekutý. Když je upečeno, vyndejte fondanty z trouby, nechte je chvilku stát, než je budete (lehkým nadzvednutím nožem) vyprošťovat z formiček, připravte si kolem nich oblohu. Hotové dílo poprašte moučkovým cukrem – za prvé to skvěle vypadá, a za druhé zakryje případné tvarové nedokonalosti… 


Číst 1756 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:27

Další články

Reklama